Made-in-Europe.nu
LCV-Coat HS

LCV start met high speed lasercladding

Laser Cladding Venture (LCV) introduceert high speed lasercladding. Voor de Belgische markt is dit een primeur. Het High Speed coating proces, LCV-Coat HS, verhoogt de productiviteit en verlaagt de kost van de slijtage werende deklagen. De technologie biedt tevens een alternatief voor hardchroom.

 

Milieuvriendelijk alternatief voor hardchromeren

LCV zet de nieuwe technologie meteen goed in de markt. Het bedrijf uit Opglabbeek (Belgisch Limburg) heeft een state-of-the-art high-speed installatie gebouwd die onderdelen tot 4 meter en 750 kilogram aan kan. Als de diameter groter is dan 120 millimeter kunnen zelfs onderdelen van 10m en 3500kg van een LCV-Coat HS worden voorzien. Daarnaast kunnen er onderdelen conventioneel gecoat worden tot 12 meter en 3500 kg.

 

LCV
Met LCV-Coat HS introduceert LCV het high speed lasercladden in België.

Geschikt voor roterende delen

Laser cladding is als oppervlaktetechniek vooral geschikt voor roterende delen zoals cilinderstangen, buizen, assen, enz. Deze worden op een snel-roterende draaibank ingespannen en gecoat met een metallische deklaag. Typische materialen zijn stellieten, nikkel en RVS legeringen al of niet met carbides. Deze kwaliteitsdeklagen verveelvoudigen de levensduur van de slijtage-delen. Naast een grote materiaalkeuze en hoog poederrendement, vereist laser cladden slechts een geringe toevoer van warmte. Bovendien zorgt laser cladden voor een minimale vervorming en verandering van de structuur van het onderliggende materiaal, dat achteraf flexibel kan worden traditioneel nabewerkt.Met zijn LCV-Repair service geeft LCV een tweede adem aan beschadigde werkstukken.

 

Alternatief hardchromeren

De LCV-Coat HS service biedt trouwens ook een interessant milieuvriendelijk alternatief voor hard-chromeren omdat het geen schadelijk stoffen genereert.

Op donderdag 23 maart houdt Tom De Bruyne op het MTMS Machineering event in Brussel een keynotelezing over high speed lasercladden.

 

 

1 comment

Pin It on Pinterest