Made-in-Europe.nu

MTMS 2017: The Big Machineering Debate over omgaan met disruptie

Hoe gaan Nederlandse en Belgische OEM’ers uit de machinebouw om met disruptieve technologieën, zoals 3D printen en Internet of Things? Wat zit er bij hen in de pijplijn en wat betekent dit voor de toeleveringsindustrie? Zes CEO’s geven in The Big Machineering Debate op 22 maart antwoord.

 

Impact nieuwe technologie op de maakindustrie centraal op MTMS 2017

The Big Machineering Debate is een van de evenementen tijdens de komende editie van MTMS in Brussel. De Belgische vakbeurs voor de maakindustrie vindt dit jaar van 22 tot en met 24 maart plaats. Op de openingsdag gaan Kurt Hensen (Averna), Joris Ceyssens (IMA), Helmut De Roovere (Alurogroup/Robjob), Luc Clabout (Actemium), Gert Vanvuchelen (IPTE) en Jan de Busser (ASML-Twinscan) met elkaar én het publiek in debat.

 

Wat gaan technieken zoals VR en AR voor de maakindustrie betekenen?

 

Advanced machine engineering

Ze gaan in op hoe de eisen van hun klanten advanced machine engineering stimuleren. Wat betekent dit voor de machinebouw in 2020? Welke rol spelen tegen die tijd disruptieve technologieën zoals Internet of Things, zelf lerende robots, augmented reality maar ook de verschuiving naar data driven manufacturing en cloudgebaseerde IT systemen in de industrie? Het wordt een interactief debat met het publiek. Een uitgelezen kans dus om te ontdekken wat de ontwikkelingen bij de OEM’ers betekenen voor de toeleveranciers.

 

Transformaties

MTMS, met dit jaar zo’n 150 exposanten, legt nog sterker dan voorheen de nadruk op de transformaties die de maakindustrie komende jaren moet doormaken. MTMS 2017 richt zich op de metaal- en kunststoffenverwerking, maakindustrie en machinebouw. In de Expert Classes gaan experts uit industrie en onderzoekswereld hier op in. Additive manufacturing wordt bijvoorbeeld zowel van de kant van een toeleverancier als een 3D printerfabrikant toegelicht. Het eerste deel neemt Thomas Bossuyt van Metal Technics 3D voor zijn rekening. De Vlaamse ondernemer werkt sinds ruim een jaar met de TruPrint 1000 van Trumpf. Van de kant van de AM machinebouwers spreekt Ilco Bosman van Additive Industries. Hij gaat met name in op de noodzaak om het design aan te passen om de voordelen van 3D metaalprinten te kunnen benutten.

 

 

CECIMO over digitalisering

Op de tweede beursdag komen vooral praktische zaken aan bod, zoals 5 assig precisiefrezen van tandwielen (Sirris) en de veelzijdigheid van lasercladding. Met de laatste techniek brengt LCV niet alleen slijtvaste deklagen aan, maar schuift men ook op in de richting van 3D printen van bijzondere features op bestaande metalen componenten. De digitalisering komt die dag aan bod in de presentatie van Emir Demircan van CECIMO. Vragen waar hij op ingaat zijn onder andere wat zijn de gevolgen van digitalisering voor bouwers van gereedschapswerktuigen en hoe zijn data-bestuurde bedrijfsmodellen in de sector de toekomst?

De laatste beursdag, vrijdag 24 maart. Staat volledig in het teken van slimmer onderhoud dankzij Industrial Internet of Things. De lezingen worden georganiseerd door BEMAS, de Belgian Maintenance Association

Toegang tot MTMS 2017 en alle lezingen is gratis. Hier vind je het complete overzicht.

1 comment

Pin It on Pinterest