Deutsche Telekom op HMI 2017: realtime robotbesturing via 5G

Deutsche Telekom

Deutsche Telekom toont volgende week op de Hannover Messe een realtime robotbesturing die draadloos communiceert met de nieuwe 5G standaard. Ook introduceert het telecombedrijf een nieuw netwerk voor het Internet der Dingen. Hiermee komt onder andere het continu bewaken van machines binnen handbereik.

 

Smart factory krijgt stilaan vorm

Wie de afgelopen jaren goed rondkijkt op de Hannover Messe, kan het niet ontgaan: Industrie 4.0 zorgt ervoor dat nieuwe spelers de industriële markten betreden. Het zijn niet langer de gevestigde partijen die de dienst uitmaken. Met name vanuit de ICT hoek zie je veel nieuwe spelers in de markt komen. Telecommunicatiebedrijf Deutsche Telekom pakt dit jaar bijvoorbeeld in Hannover uit met een stand die liefst 3 keer groter is dan een jaar eerder.

 

Deutsche Telekom pakt op de Hannover Mese uit met een drie keer grotere stand dan vorig jaar. De smart factory krijgt hier een gezicht.

 

Robot leert continu 

De Duitsers zien daar alle redenen voor. Op de Hannover Messe 2017 demonstreert Telekom namelijk wat de komst van 5G, de opvolger van de mobiele communicatiestandaard 4G, kan gaan betekenen voor de industrie. De communicatiesnelheid bij 5G is zo snel dat reactietijden onder de milliseconden standaard worden. Deutsche Telekom demonstreert de mogelijkheden die dat biedt aan de hand van een robot, die realtime reageert op nieuwe commando’s. Daarnaast pakt het bedrijf uit met een smart factory, waarin machines en processen continu leren en de productie verbeteren. Om te demonstreren wat dat betekent, heeft het bedrijf een lasrobot op de stand. De cloudsoftware analyseert continu alle parameters en bewaakt de onderhoudstoestand. Op basis van de analyseresultaten wordt de robot realtime bijgestuurd. Predictive maintenance is onderdeel van de oplossing van Deutsche Telekom. Ook biedt men een nieuw platform aan, ServiceNow. Dit platform integreert en automatiseert zowel IT als non-IT processen in een bedrijf met kant en klare applicaties voor zowel service, operations als businessmanagement.

 

Uitrol energiezuining smalbandnetwerk

De Hannover Messe 2017 is tevens de plek waar het telecombedrijf een nieuw platform lanceert voor NarrowBand IoT technologie. In de loop van dit kwartaal start Telekom met de uitrol van dit smalband netwerk, wat zich kenmerkt door een extreem laag energieverbruik. Twee AA batterijen zijn voldoende om een apparaat tot wel tien jaar te laten communiceren met het netwerk. Juist vanwege dit lage energieverbruik ziet Telekom toepassingen in onder andere condition monitoring.

 

Hier klikken
Authors

Gerelateerde artikelen

Top