Dormac plaatst nieuwe Doosan DNM 5700 in democentrum

Doosan DNM 5700

Dormac CNC Solutions heeft een nieuw verticaal bewerkingscentrum uit de Doosan DNM reeks in het democentrum in gebruik genomen. Het gaat om een Doosan DNM 5700 van de 3e generatie. De nieuwe machine staat in de Goorn klaar voor demonstraties en testen.

 

Nieuwe Doosan DNM: méér productiviteit, hogere nauwkeurigheid

De 3e generatie van het Doosan verticaal bewerkingscentrum DNM 4500, 5700 en 6700 is duidelijk een flinke stap vooruit qua bewerkingsmogelijkheden. Doosan past in deze nieuwe DNM serie spindels toe waarin de motoren in lijn zijn gekoppeld met de spindel eenheid. (8.000 /12.000 rpm 18,5/11 kW). Bovendien zijn de spindels uitgerust met een thermisch compensatie systeem. De direct in lijn gekoppelde spindelmotoren vervangen de riem aangedreven spindels uit de vorige generatie. Bij hogere snelheden levert dat een vermindering van de trillingen en geluid op. Bovendien acc- en decelereren de spindels sneller. Op besturingsgebied levert Doosan tegemoet onder andere het Easy Operation Package. Met deze functionaliteit kan tijdens de productie een nieuw werkstuk worden geprogrammeerd, terwijl de huidige bewerking op het display real time kan worden gevolgd.

 

Doosan DNM

De nieuwe Doosan DNM 5700 staat klaar om getest te worden in de showroom van Dormac CNC Solutions.

Groter bereik

Naast de hogere productiviteit heeft Doosan het werkbereik van de nieuwe machines vergroot. Met een 6% groter bewerkingsbereik, grotere as verplaatsingen in de X- en Y-as en een 14% grotere tafel bieden de DNM serie bewerkingscentra bewerkingscapaciteit om grotere en complexere werkstukken te verspanen binnen dezelfde footprint als de oude generatie machines.

 

Halvering onderhoudskosten

Ondanks de verbeteringen qua productiviteit en nauwkeurigheid handhaaft Doosan het prijsniveau van de DNM machines. Wat wel verandert, zijn de onderhoudskosten. Het nieuwe vet smeersysteem maakt oliescheiding overbodig. De jaarlijkse onderhoudskosten voor vetsmering worden daardoor ruim gehalveerd.
Behalve dat Dormac CNC Solutions de nieuwe DNM 5700 demoklaar in de showroom heeft staan, zijn er ook al enkele machines van de nieuwe generatie verkocht in Nederland.

 

 

Authors
Tags

Gerelateerde artikelen

One Comment;

  1. Pingback: Xenon geeft BMO Precision Parts realtime inzicht in productie

Comments are closed.

Top