Made-in-Europe.nu
Hurco 3D printkop

Hurco 3D printkop voor CNC machine

Hurco heeft de Hurco 3D printkop voor de bewerkingscentra vrijgegeven voor de verkoop. Met deze unit verandert een CNC freesmachine in een 3D printer met afmetingen waar menig 3D printerfabrikant jaloers op is.

 

Machinebouwer wil nog méér 3D printtechnieken in CNC machine integreren

Nadat de Amerikaanse machinebouwer vorig jaar op de IMTS de 3D printkop live demonstreerde, is deze uitbreiding voor de CNC machines nu beschikbaar in de markt. Het gaat om een unit waarmee filament 3D geprint wordt. Kunststoffen dus. De machinebouwer ziet echter dat veel bewerkingscentra in de prototyping en in de productontwikkeling worden gebruikt. Daarom ziet men een markt voor deze innovatie. “Hurco heeft een lange traditie in het uitvinden van technologie die onze klanten productiever maakt”, zegt Gregory Volovic, president Hurco Companies. Met deze 3D printkop kun je de machine in onbemande uren inzetten als 3D printer.

 

Uitbreiding naar andere technieken

Hurco biedt een complete oplossing: de 3D printkop komt samen met de bijbehorende software. De unit zelf beschikt over een standaard gereedschapopname, zodat deze eenvoudig gewisseld kan worden. Hurco onderzoekt momenteel de mogelijkheden om het concept aan te passen aan andere 3D printtechnieken. De machinebouwer verwacht dat klanten méér met de technologie willen gaan doen, zodra ze er eenmaal vertrouwd mee zijn.

 

Pin It on Pinterest