Made-in-Europe.nu

Waarom verdienen de beste bedrijven in de verspanende industrie twee keer zoveel?

De koplopers in de Nederlandse verspanende industrie verdienen bijna twee keer zoveel als gemiddeld in de sector. Hun marge is 11,4%, tegen 6% voor de branche als geheel. Geeft de grafiek hierboven antwoord op de vraag waarom?

 

17% koplopers maakt wekelijks meer dan 200 onbemande uren

Wat blijkt namelijk uit de Benchmark Verspanen 2017? Slechts 7% van alle bedrijven verspaant 24/7 en nog eens 9% haalt wekelijks meer dan 200 onbemande uren (alle machines bij elkaar geteld). Kijk je naar de koplopers, dan freest of draait 11% van hen 24/7 (niet eens zoveel meer). De groep die méér dan 200 onbemande uren in de week haalt, is echter bij de koplopers 17%. Bijna twee keer zo groot dus. Dat levert veel extra rendement op. Bij de koplopers wordt ook een groter deel van de omzet gehaald op machines met robotbelading. Zo’n 16% bij de koplopers tegenover 3% gemiddeld. Desondanks is automatisering niet de eerste stap naar méér rendement, denken de experts in het panel dat de resultaten deze week besprak. Wat dan wel?

 

Wil je de Benchmark Verspanen 2017 online lezen? Dat kan hier

Wil je het hele rapport downloaden, dat kan via deze pagina

 

 

 

Pin It on Pinterest