Made-in-Europe.nu

Kan Multi Jet Fusion 3D printtechnologie van HP verspanen en spuitgieten vervangen?

HP is begonnen met de uitrol van de Multi Jet Fusion 3D printtechnologie. Een nieuwe 3D printtechnologie die series tot 1.000 stuks, of zelfs meer, sneller en goedkoper dan bestaande systemen kan produceren. Daarmee wil het bedrijf een totaal nieuwe markt creëren, namelijk de markt waar matrijskosten te zwaar wegen om de productie rendabel te krijgen.

Landré, een van de twee HP-verdelers in de Benelux, heeft de introductie onlangs aangegrepen om de technologie en vooral de kansen die de Multi Jet Fusion technologie biedt, uit de doeken te doen. Dat gebeurde tijdens het 3D Printing Event in Houten. HP richt zich vooral op de spuitgietmarkt. De 3D print techniek is goed genoeg om kleine series spuitgietstukken te gaan printen.

 

On demand productie

HP 3D Print EMEA Go to Market Manager, Victor Marti van HP inc. Barcelona, zetten de marktontwikkelingen daarvoor alle seinen op groen. Digitization, zoals in de printing en muziek industrie, de conversie van voorraadhoudend naar On Demand produceren, customization en de vraag naar een toenemende complexiteit, zijn marktontwikkelingen die mede door 3D printsystemen mogelijk worden gemaakt. “On Demand produceren zal een enorme impact op de supply chain hebben en HP wil dat met haar nieuwe systemen faciliteren”, aldus Victor Marti.

Lees verder in het digimagazine

Ook interessant

Veel gelezen

Pin It on Pinterest