Made-in-Europe.nu
Nadine Crauwels

Vlaamse Nadine Crauwels directievoorzitter Sandvik Coromant

Sandvik Coromant heeft Nadine Crauwels benoemd tot nieuwe directievoorzitter. De van origine Vlaamse heeft een lange ervaring bij de fabrikant van verspanende gereedschappen. In 2004 heeft ze enige tijd leidinggegeven aan de Sandvik Coromant vestiging in de Benelux.

 

Nadine Crauwels werkt sinds 2000 bij Sandvik Coromant, nadat ze hiervoor 5 jaar bij het toenmalige WTCM (nu Sirris) al actief was in de metaalverwerkende industrie. Bij de fabrikant van frees- en draaigereedschappen heeft ze sindsdien meerdere functies bekleed, zowel in verkoop, klantensupport, hoofd van de vestiging in Zwitserland en als laatste vice president Engineering and Strategic Accountmanagement. Nu mag ze dus het hele concern leiden.

 

Leidende rol versterken

In een persbericht over haar benoeming, zegt Nadine Crauwels zelf dat ze met haar team de strategie van het bedrijf verder wil uitvoeren en samen de toekomst van de maakindustrie mee vorm wil geven. “Mijn focus zal liggen op het veilig stellen van de continuïteit van het succes van Sandvik Coromant en het versterken van onze rol als marktleider.” Nadine Crauwels gaat als directievoorzitter rechtstreeks rapporteren aan Klas Forsström, president van Sandvik Machining Solutions. Ze treedt ook toe tot het management van deze divisie van Sandvik.

De Vlaamse heeft aan de Katholieke Universiteit Leuven een master Mechanical Engineering behaald.

 

Pin It on Pinterest