Made-in-Europe.nu
Batchforce

Batchforce: online platform voor CNC delen

Het Nederlandse online platform Batchforce is sinds kort operationeel. Het internet platform maakt beschikbare capaciteit in de CNC industrie zichtbaar. Het brengt maakbedrijven en inkopers van CNC-delen digitaal bijeen.

 

Internet platform brengt geautomatiseerd capaciteit in de CNC industrie en inkopers bij elkaar

 

“Wij willen snelheid creëren in het hele proces”, zo vat Mark Pluijmen het idee achter Batchforce samen. Hij en de drie andere mede-oprichters hebben gezien dat de markt voor CNC-delen versnipperd is. Er zijn duizenden kleinere en grotere verspanende bedrijven die productiecapaciteit hebben. Daar staan tal van machinebouwers, bedrijven in de agro-food industrie en andere tegenover die CNC-delen inkopen. “Die laatste groep is vaak enkele weken bezig uit te zoeken wie de beste leverancier is voor een onderdeel. Wie de geëiste kwaliteit kan leveren. En wie capaciteit beschikbaar heeft.” Batchforce automatiseert een groot deel van dit werk, dat nu nog vooral een tijdrovend en kostbaar samenspel is van inkopers en leveranciers. De eerste 30 verspanende bedrijven verspreid over Nederland hebben zich aangesloten en het platform is nu ook open voor bedrijven die CNC maakdelen inkopen. Machinebouwers en agro-food industrie zijn de eerste marktsegmenten waar Batchforce zich op richt.

 

Ook online CAM functionaliteiten

In de eerste fase richt Batchforce zich op kleine series en enkelstuks. Het zelf ontwikkeld zoekt een match tussen inkoper en toeleverancier op basis criteria die de inkoper belangrijk vindt en het profiel van het CNC verspanend bedrijf. De CAM-faciliteit in de cloud geeft direct prijsindicaties, zodat engineers tijdens hun ontwerpwerk al kunnen starten om hun producten te optimaliseren voor productie efficiency. Op termijn wil Batchforce de CAM functionaliteiten uitbreiden om het platform nog aantrekkelijker te maken voor de toeleveranciers. Daarmee kan Batchforce bijdragen aan het versterken van de maakindustrie.

Onlangs is Batchforce tijdens het Digital Innovationformation Forum in Amsterdam geselecteerd als icon SME binnen de maakindustrie. Een uitgebreider interview met de oprichters van Batchforce kun je lezen in het online magazine van Made-in-Europe

 

 

 

3 comments

Pin It on Pinterest