Made-in-Europe.nu
Hexagon MI

Hexagon investeert 90 miljoen euro in Factory of the Future

Hexagon gaat 90 miljoen euro investeren in de bouw van een Factory of the Future in China. In Hongdao gaat Hexagon Manufacturing Intelligence een fabriek bouwen die past in de visie die het concern op de toekomst van de maakindustrie heeft: flexibel, modulair en een door data gestuurd ecosysteem. Norbert Hanke, president Hexagon MI, heeft dat bekend gemaakt op HxGN Live in Las Vegas.

 

Chinese fabriek wordt Hexagon MI smart factory showcase

Industrie 4.0 biedt het potentieel voor adaptief management in de maakindustrie, zo zei Norbert Hanke het in Las Vegas. Daar maakte hij de investering bekend. Om het belang van smart industry te onderstrepen, verwees hij naar een onderzoek dat uitwijst dat smart factories wereldwijd elk jaar 500 miljard dollar aan meerwaarde kunnen creëren voor de wereldeconomie. Tegelijkertijd temperde hij de verwachtingen over het tempo van de uitrol: waarschijnlijk zal pas eind 2022 niet meer dan 22 procent van alle fabrieken in de wereld voldoen aan het profiel van Factory of the Future.

 

Hongdaofabriek wordt flexibel en data driven

De Hexagon fabriek in Hongdao hoort daarbij. In deze fabriek zullen primair meetsystemen worden geproduceerd. Dat gebeurt wel met de inzet van alle software en andere tools van Hexagon MI om de productie flexibel en op basis van data aan te sturen. “Factories of the future moeten flexibel zijn, modulaire werkomgevingen bieden. Ze vormen ecosystemen die aangestuurd worden vanuit data die ervoor zorgen dat wendbaarheid en kwaliteit in elke fase van het productieproces aanwezig is”, aldus Hanke tijdens het jaarlijks Hexagon event in Las Vegas. De fabriek toont hoe smart manufacturing echt werk, geen powerpoint, aldus de Hexagon MI topman. “Continue verbetering op basis van kwaliteitsdata leidt tot betere kwaliteit en die zorgt voor hogere productiviteit.”

 

MSC brengt virtuele en fysieke wereld bijeen

De nieuwe fabriek in China, die vooral voor de Aziatische markt gaat produceren, wordt een show- en testcase voor de smart manufacturing oplossingen van Hexagon MI. Wat Norbert Hanke betreft, beperkt het concept van smart factory zich niet langer tot één fysieke fabriek. Het gaat om de virtuele keten die ervoor zorgt dat ideeën omgezet worden in producten. De laatste acquistie van MSC speelt hier een belangrijke rol in. Met de CAE producten – inclusief simulatietools – van dit bedrijf komen virtuele productie en fysieke productie samen. Dominic Gallello, president en CEO van MSC Software Corporation, schetste op HxGN Live de toepassing van simulaties bij de productie en welk potentieel er schuilt in de koppeling van simulaties met gegevens uit de metrologie

De nieuwe fabriek krijgt een omvang van 52.000 m2 en moet in 2020 operationeel zijn.

Lees in het Jaarboek Verspanen meer over de visie van Hexagon MI op data driven manufacturing

 

2 comments

Pin It on Pinterest