Made-in-Europe.nu

PTC ThingWorx digitaliseert productie in Factory 2050 van AMRC

In het nieuwe Factory 2050 gebouw van het Advanced Manufacturing Research Centre (AMCR) in Sheffield (VK), zullen machines en apparaten aan elkaar en aan het internet gekoppeld worden via PTC ThingWorx. Dat is het Industrial IoT platform van PTC. Het softwareconcern gaat daarnaast op Paris Air Show een Augmented Reality toepassing voor de luchtvaartindustrie demonstreren.

 

Demonstratie industriële AR toepassing op Paris Air Show

PTC wil de transformatie naar een digitale maakindustrie leiden. Het Industrial Internet of Things platform ThingWorx en een Augmented Reality platform vormen de beide pijlers onder deze strategie. Het eerste, het IIot platform, wordt heel concreet in het nieuwe gebouwd van het AMRC waarin Factory 2050 wordt gebouwd. Het AMRC is een samenwerkingsverband van onderzoeksinstituten en de industrie. Vliegtuigbouwer Boeing is een van de drijvende krachten. Factory 2050 is het eerste gebouw op de nieuwe Advanced Manufacturing Campus van de universiteit van Sheffield, dat half april officieel is geopend.

 

Smart factory bouwen

Het ThingWorx platform van PTC verbindt alle machines en apparaten met elkaar. “Het ThingWorx platform stelt klanten en partners in staat om snel machines, apparaten en sensoren aan elkaar te koppelen om zo een conventioneel productiesysteem om te bouwen naar een slimme fabriek”, zegt professor Rab Scott, hoofd Digital bij het AMRC. Het platform gaat gebruikt worden om data uit te lezen die vervolgens geanalyseerd wordt om tot betere producten en productie te komen. Een van de projecten waarbij ThingWorx wordt ingezet, is het onderzoeken van toekomstige digital factory technieken voor de productie van vliegtuigen. Ook digitaal ondersteunde assemblagetechnieken zullen ontwikkeld gaan worden op basis van data uit het ThingWorx platform.

 

Onderzoek distributed manufacturing

Het AMRC in Sheffield wordt hiermee het tweede Digital Transformation Center in Europa van PTC, na E4TC in Aken. PTC wil soortgelijke transformatiecentra binnenkort realiseren in Parijs, Italië en de Scandinavische landen. Partners in de centra krijgen toegang tot de state of the art software van PTC. De verschillende Digital Transformation Centres gaan daarnaast dienst doen als zowel ontwikkel- als productiecentrum in een zogenaamd distributed model. PTC en het AMRC werken al meer dan 10 jaar samen.

 

ThingWorx Studio is de nieuwe AR software van PTC. Deze wordt op Paris Air Show gedemonstreerd.

Augmented Reality

ThingWorx wordt binnenkort ook gedemonstreerd tijdens de luchtvaartbeurs Paris Air Show. Op de luchtvaart-industriebeurs staat echter vooral het Augmented Reality platform ThingWorx Studio van PTC centraal. Voor PTC is de luchtvaartindustrie een belangrijke sector, want 20% van de omzet komt uit deze bedrijfstak. PTC verwacht dat Augmented Reality een rol van betekenis gaat spelen in het bij elkaar brengen van de digitale en fysieke wereld. Dit zal de wijze waarop vliegtuigen worden gebouwd, in de dagelijkse praktijk worden gebruikt alsook worden geserviced, veranderen. Hiervoor gebruikt PTC ThingWorx Studio. Hiermee kunnen Augmented Reality toepassingen worden gebouwd zonder diepgaande programmeerkennis. Met zo’n AR toepassing kan bijvoorbeeld heel eenvoudig een proof of concept worden gebouwd. Bezoekers van de Parijse luchtvaartshow krijgen een demonstratie rond het thema Integrating Systems into Life Management Processes.

 

Pin It on Pinterest