Made-in-Europe.nu

Siemens demofabriek digitalisering metaalbewerking

Siemens heeft van de elektromotorenfabriek in Bad Neustadt an der Saale een demonstratiefabriek digitalisering metaalbewerking gemaakt. In een 800 vierkante meter grote Arena der Digitalisierung demonstreert Siemens wat vandaag al mogelijk is met. Bezoekers beleven live wat dit betekent voor zowel de metaalbewerking als de productie van elektromotoren. Siemens gebruikt deze fabriek binnenkort om de deelname aan de EMO 2017 toe te lichten.

 

Elektromotorenfabriek wordt live demo digitalisering maakindustrie

De top van het Siemens concern in de persoon van Klaus Helmrich, lid van de Raad van Bestuur, was onlangs één van de topmanagementleden die de demofabriek officieel openden. Daarmee werd het belang van digitalisering in de maakindustrie voor het hele concern benadrukt. “De industrie staat voor heel nieuwe kansen en mogelijkheden. Centraal staan steeds verdergaande individualisering van producten, kwaliteit, efficiency, snelheid en flexibiliteit”, aldus Klaus Helmrich. Maakbedrijven worden met steeds verder gedifferentieerde klantvragen geconfronteerd. Digitalisering helpt ze daar het passend antwoord op te vinden in de vorm van een flexibelere productie.

 

Arena der Digitalisierung
In de nieuwe Arena der Digitalisierung ervaren bezoekers de voordelen van Industrie 4.0 en digitalisering in de metaalbewerking.

 

Sleutelrol voor Teamcenter en MindSphere

Siemens heeft twee producten die een sleutelrol spelen in de digitalisering. Teamcenter als database in alle fasen van design tot en met productie. En MindSphere als het platform voor life-cycle en data-analyse. MindSphere is het cloudplatform van Siemens voor big data analyse, om met de uitkomsten de productie verder te optimaliseren en te verbeteren. “Wordt het productieproces consequent geïntegreerd en gedigitaliseerd, dan zijn enorme efficiencyverbeteringen mogelijk”, zo zegt Jan Msorik, CEO van de Digital Factory divisie van Siemens. Siemens toont die in de elektromotorenfabriek aan de hand van zes concrete thema’s. Metaalbedrijven kunnen dit nu al toepassen, want alle producten komen uit het bestaande portfolio van Siemens.

 

Nieuwe machines veel sneller vol in gebruik

Het industrieconcern richt zich met de Arena der Digitalisierung zowel op machinebouwers als gebruikers van CNC-machines. Door de digitalisering in de fabriek in Bad Neustadt an der Saale consequent door te voeren, is de doorlooptijd van procesveranderingen met 40% verkort. Een ander resultaat is dat het naslijpen met 50% is versneld. En de ingebruikname van nieuwe machines verloopt thans zo’n 60% sneller dan voorheen, enkel doordat de Siemensfabriek consequent gebruik maakt van de uitkomsten van de data-analyses en de eenduidige databank in alle processtappen.

De digitalisering van de discrete productie wordt dit najaar een van de highlights op de Siemens stand op de EMO 2017 (18 – 23 september Hannover)

 

2 comments

  • […] “Additive manufacturing is een belangrijke pijler onder onze digitaliseringsstrategie”, zegt Willi Meixner, CEO van de Power and Gas divisie. “Deze significante investering onderstreept onze overtuiging dat we op het vlak van additieve productie veel potentieel zien voor innovatie en groei.” Tegelijkertijd ziet Meixner de investeringen ook als een stap in de richting van industrialisering van 3D printen. Daarmee zet het industrieconcern opnieuw een stap in de 4e industriële revolutie. […]

Pin It on Pinterest