Made-in-Europe.nu
Xometry

BMW i Ventures investeert in online platform Xometry

Het Amerikaanse platform voor on-demand productie van CNC delen Xometry heeft opnieuw een investeerder binnen gehaald. Dit keer investeert BMW i Ventures in het platform. Samen met extra middelen van GE Ventures en Highland Capital Partners haalt de Amerikaanse start-up opnieuw 15 miljoen dollar op om een snelle groei te financieren.

Online orderstroom van maakdelen verdrievoudigd in 1e helft 2017

Het Xometry platform koppelt nu al meer dan 5000 klanten aan elkaar. Zoals in het Jaarboek Verspanen 2016 al te lezen viel, biedt het platform uitbesteders de kans om CNC-werk onder te brengen bij maakbedrijven. Deze kunnen online orders binnenhalen voor de prijzen die de intelligente software van Xometry berekent op basis van de specificaties. GE en BMW zijn twee van de grote OEM’ers die het platform nu al gebruiken om hun inkoopprocessen te vereenvoudigen. Ook willen ze met het online platform prijzen transparanter maken. Een van de partners van BMW i Ventures, Zach Parasz, treedt nu toe tot het directieteam van de start-up.

 

Versnelde uitrol

“We zijn blij met een partners als BMW i Ventures, net zoals het verdiepen van onze relatie met GE”, zegt Randy Altschuler, co-founder en CEO van Xometry over de nieuwe kapitaalsronde. “We kunnen nu versnellen en aanvullende features aan ons platform toevoegen, die het engineers en inkoopmanagers gemakkelijker maken om een breed scala aan onderdelen via ons platform geleverd te krijgen.” Voor dat laatste zorgt het netwerk van maakbedrijven in de VS dat aangesloten is. Momenteel doen al enkele honderden bedrijven mee en halen ze orders binnen via het online platform. In het eerste half jaar van 2017 heeft Xometry het aantal orders die verdrievoudigen vergeleken met een jaar eerder. De productiecapaciteit is ten op zichte van eind 2016 vervijfvoudigd. Dit duidt erop dat steeds meer maakbedrijven Xometry gebruiken om werk binnen te halen.

 

Dit soort maakdelen worden in toenemende mate online ingekocht. (Foto: Xometry)

Direct offerte vanuit Solidworks

Engineers en inkopers hebben via Xometry 24/7 toegang tot het netwerk. Ze krijgen direct een prijs voor hun CNC-delen, inclusief feedback over de maakbaarheid ervan en de levertijden. Voor Solidworks is er inmiddels een add-in ontwikkeld zodat engineers direct inzicht krijgen in de kostprijs van hun designs. De maakbedrijven die zijn aangesloten, bieden naast CNC frezen en draaien ook 3D printen, gieten en plaatbewerking aan. BMW i Ventures is het investeringsvehikel van de BMW Group. Eerder nam het al belangen in onder meer Carbon3D (3D printer).

Lees ook dit artikel in het Jaarboek Verspanen over hoe Solidworks het programmeren automatiseert

In Nederland is onlangs Batchforce gestart, een gelijksoortig initiatief

 

Pin It on Pinterest