Made-in-Europe.nu
Lasertec 30 SLM

DMG Mori start orderintake Lasertec 30 SLM in Japan

DMG Mori breidt de verkoop van de compacte 3D metaalprinter Lasertec 30 SLM uit. Nadat al enige tijd orders worden geschreven in Duitsland, is nu Japan aan de beurt. De Japans-Duitse machinebouwer heeft de poederbed metaalprinter in Japan getoond tijdens IGA Innovation Day. Vanaf de EMO kunnen ook klanten in andere landen bestellen.

 

Na Duitsland de 2e markt waar machine is vrijgegeven

De Lasertec 30 SLM is de eerste machine die voortkomt uit het meerderheidsbelang dat DMG Mori begin dit jaar heeft genomen in Realizer. Sinds de huisshow in Pfronten, bezit de machinebouwer 51% van de aandelen van deze Duitse 3D metaalprinterfabrikant. Hiermee heeft het concern een tweede printtechnologie in huis gehaald. De beide andere machines, Lasertec 65 3D en 4300 3D, gebruiken lasercladding technologie.

 

Eenvoudige poederhandling

In tegenstelling tot de Lasertec 65 3D, een hybridemachine, is de nieuwe metaalprinter bedoeld voor de productie van fijnmechanische onderdelen. Selective laser melting wordt hiervoor als technologie ingezet. Het maximale bouwvolume van de Lasertec 30 SLM bedraagt een kubus van 300 mm. De laagdikte is instelbaar van 20 µm tot 100 µm. De nieuwe machine leent zich voor de productie van high-mix low-volume delen, omdat het bouwvolume voldoende groot is meerdere kleine componenten met complexe geometrieën in één batch te produceren. DMG Mori vermeldt met name de compacte afmetingen van de machine: 1903 bij 2303 bij 865 mm (hoogte, breedte, diepte). Afhankelijk van de uitvoering wordt de machine geleverd met een laserbron van 400 of 1 kW. De poederhandling is vereenvoudigd doordat gebruik wordt gemaakt van een poeder cartridge die via de zijkant eenvoudig in de machine kan worden gereden.

Open settings

DMG Mori kiest ervoor om de machines in een open variant te leveren. Klanten krijgen een database met parametersettings voor bepaalde poeders. Maar de poeders kunnen bij elke leverancier worden gekocht. Met richtlijnen wil de fabrikant de klanten in dit proces helpen. De levering van de machines die nu worden gekocht, is voorzien voor 2018.

De Lasertec 30 SLM is op de EMO te zien in hal 2.

 

1 comment

Pin It on Pinterest