Made-in-Europe.nu
TopSolid

Macovak ontwerpt en freest wormen in één dag

De Belgische producent Macovak ontwerpt, programmeert in CAM en freest kunststof wormen en schroeven sinds kort in één dag. Om deze korte doorlooptijd mogelijk te maken, is Macovak overgestapt op TopSolid, een geïntegreerd CADCAM systeem. De software heeft een speciale ontwerpmodule waarmee schroeven automatisch worden gecreëerd in TopSolid op basis van een aantal parameters.

 

Overstap naar TopSolid reduceert doorlooptijd enorm

Macovak ontwikkelt en bouw machines voor de chemie, voeding en farmaceutische nijverheid. Daaronder afvullijnen. De schroeven worden hierin gebruikt om producten zoals flessen, blikken, potten en jerrycans te transporteren. De schroeven worden zodanig ontworpen dat het te transporteren deel kan roteren, versnellen of kan splitsen van één naar twee lijnen. Tot nog toe besteedde Macovak het maken van de wormen uit.

 

Ontwerp en productie in eigen beheer

“Mede omdat we wormen graag in eigen huis willen ontwerpen en bewerken, hebben we gekozen voor TopSolid. Nu slagen we erin om in één dag een worm te ontwerpen in CAD, te programmeren in CAM en daadwerkelijk te produceren op de machine”, zegt Kurt van Aelst, directeur van Macovak. Wat bij hem mede de doorslag heeft gegeven om voor TopSolid van Bemet International te kiezen, zijn de gebruiksvriendelijkheid van de software en de vele mogelijkheden om in één omgeving te ontwerpen en te programmeren. Door middel van een speciale ontwerpmodule worden de schroeven en wormen ontworpen aan de hand van een aantal parameters. Na het ingeven van deze parameters, zoals flesafmeting, rotatie en positie, wordt automatisch een schroef gecreëerd in TopSolid. Daarna wordt het onderdeel in dezelfde omgeving geprogrammeerd voor de 4-assige bewerkingsmachine van Macovak.

 

Kurt van Aelst
Kurt van Aelst (Macovak) bij een schroef die in één dag is ontwerpen en geproduceerd dankzij TopSolid.

 

Automatisering bedrijfsprocessen

TopSolid wordt verkocht en ondersteund door Bemet International. Bemet ondersteunt ondernemers bij het automatiseren van hun bedrijfsprocessen. Van de administratie en werkvoorbereiding tot en met de werkplaats. Het CAD/CAM-systeem TopSolid, het ERP-systeem Plan-de-CAMpagne en de APM+ werkplaatsautomatiseringssoftware werken optimaal samen. Hierdoor neemt de kwaliteit in de productie toe en besparen bedrijven tijd, materiaal en dus geld.

 

Pin It on Pinterest