Made-in-Europe.nu
Mapal HTC Chuck

Mapal groeit en lanceert eigen cloudplatform c-Com als zelfstandig bedrijf

Precisiegereedschappen fabrikant Mapal heeft de omzet afgelopen boekjaar met 6% zien groeien tot € 575 miljoen euro. Ook voor dit jaar is Mapal positief. Het is echter vooral de digitalisering waarmee Mapal dit jaar naar de markt gaat. Mapal verzelfstandigt het eigen Industrie 4.0 platform c-Com. 

 

Overname Koreaanse gereedschapfabrikant Adico

Om met de financiële gegevens te beginnen. overnames te beginnen: kijkend naar de resultaten over 2016 concludeert dr. Dieter Kress, bestuursvoorzitter, dat de onderneming op de goede weg is. Momenteel investeert het bedrijf in de eigen infrastructuur in zowel de VS, Mexico als China. Mapal heeft verder recent een meerderheidsbelang genomen in Adico. Dit is een Zuid-Koreaanse fabrikant van PCD en PcBN gereedschappen. Tegelijkertijd heeft het de aandelen in Becker Diamantwerkzeuge van de hand gedaan. Mapal heeft de aandelen in deze Duitse fabrikant verkocht aan de Ceratizit Group (onder meer WNT).

 

De groepsdirectie, dr. Dieter Kress en dr Jochen Kress van Mapal.

c-Com platform samen met SAP ontwikkeld

Voor de eindklanten is het nieuwe digitale gereedschap dat Mapal dit jaar uitrolt hét belangrijke nieuws. Mapal rolt een allesomvattend digitaal gereedschap beheersysteem uit, gebaseerd op c-Com. C-Com is een open platform in de cloud, ontwikkeld samen met SAP voor het beheer van gereedschapdata en alles wat in de productie geadministreerd moet worden. De cloudsoftware kan gebruikt worden voor allerlei analyses van het gebruik van de gereedschappen, bijvoorbeeld kostenvergelijkingen tot zelfs per locatie en per machine. Ook kan het systeem op basis van de orders automatisch berekenen of de gereedschappen in voldoende mate beschikbaar zijn of dat je moet bijbestellen. Het bijzondere van de oplossing van Mapal en SAP is dat ze data uit andere clouds kunnen halen, zoals Mindsphere van Siemens. Mapal stelt namelijk dat bedrijven zich niet aan meerdere platformen gaan koppelen, dus moeten de platformen data uitwisselen. C-Com wordt als zelfstandig bedrijf in de markt gezet.

In Nederland wordt Mapal vertegenwoordigd door Laagland 

 

Hier klikken

Pin It on Pinterest