Made-in-Europe.nu

Microset voorinstelapparatuur maakt Haimer portfolio compleet

Met de overname van Microset (van DMG Mori) heeft de Haimer Groep het portfolio compleet. Andreas Haimer, directeur en president van het Duitse familiebedrijf: “Na de recente overname van Microset GmbH en daarmee de uitbreiding van onze productportefeuille kunnen wij nu de gehele procesketen uit één bron aanbieden.” 

 

Haimer rondt ontwikkeling naar systeemaanbieder toolmanagement af

De overname van de fabrikant van voorinstelapparatuur past precies in de ontwikkeling van Haimer tot een systeemaanbieder voor toolmanagement. Succesvolle bewerkingen vereisen nauwkeurige machines en zeer nauwkeurige gereedschaphouders, die ervoor zorgen dat de precisie van de spindel direct wordt overgebracht naar de snijkanten van het snijgereedschap. Precies op dat snijvlak beweegt Haimer zich. De Microset gereedschapvoorinstelling vult het bestaande portfolio, zoals hoge precisie gereedschaphouders, krimp en balanceertechniek aan.

 

Lineaire aandrijving in voorinstelapparaat

Een highlight uit de uitgebreide productportefeuille is de lineaire serie VIO. Het is de enige machineserie op de markt met een lineaire aandrijving voor efficiënte en nauwkeurige voorinstelling van boor-, frees- en draaigereedschap. De directe aandrijving in zowel de x- als de z-as biedt de gebruiker een zeer dynamische positionerende precisie en betrouwbaarheid van zelfs de langste en/of breedste gereedschappen. De repeteernauwkeurigheid bedraagt +/- 2 μm. De verhoogde snelheid van de lineaire aandrijving garandeert een productiviteitsverbetering van maximaal 25% tijdens het bewerkingsproces. Alle machines van de Haimer Microset VIO-serie hebben een modulair ontwerp om een breed scala aan behoeften te dekken. Gereedschappen tot 160 kg en met een diameter en meetlengte tot 1000 mm kunnen worden gemeten. Alle apparaten kunnen geupgrade worden naar geautomatiseerde CNC-meetmachines met geïntegreerde Haimer-krimptechnologie. Haimer heeft voor de voorinstelapparaten eigen software: Microvision VIO.

De Microset vestiging in Bielefeld maakt tegenwoordig deel uit van de Haimer groep,

 

Hoge precisie

Met de Haimer Microset UNO-serie ligt de nadruk op precieze gereedschapsbepaling en consistente prestaties. Het verschil tussen de autofocus van de UNO en de handmatige versie van de voorinstelapparatuur is de mogelijkheid om automatisch aan de voorkant te focussen met een CNC-besturingssysteem in de c-as. Voor gereedschap met veel snijkanten is deze optie een bewezen tijdspaarder. Bovendien plaatst de automatische aandrijfversie de verschillende vlakken in de z-as afzonderlijk en nadert ze automatisch de x-as. De gebruiker heeft geen speciale vaardigheden nodig, omdat de machine met een druk op de knop complexe gereedschappen meet met meerdere snijranden en niveaus. Andreas Haimer vindt de intuïtieve bediening een belangrijk gegeven. “De eenvoudige en intuïtieve werking van de machines garandeert dat zelfs in een drie-schakeling de apparaten door elke medewerker kunnen worden bediend. Bedieners hoeven geen wekenlange opleiding vooraf te krijgen.”

Foto: Haimer Uno Premium met autofocus.

In Nederland wordt Haimer vertegenwoordigd door Oude Reimer

Pin It on Pinterest