Made-in-Europe.nu
WNT MonsterMill

WNT MonsterMill combineert veelzijdigheid met performance en proceszekerheid

WNT heeft een nieuw type duikfrees ontwikkeld met vier snijkanten. Hiermee kan de frees tot een derde meer voeding realiseren. De kracht van de nieuwe MonsterMill PCR UNI is echter vooral dat hij het gehele spectrum van boren en proceszeker schuin en verticaal induiken met grote hoeken tot en met sleuffrezen afdekt.

 

WNT MonsterMill PCR UNI duikfrees met 4 snijkanten én centreerpunt

De WNT MonsterMill PCR UNI is een duizendpoot die bij het ruwfrezen met vier snijkanten een hoog tijdspaanvolume aan de dag legt en als gereedschap met finishvertanding ook zeer goede finishoppervlakken tot stand brengt. Zijn rustige loop zorgt voor stabiele en precieze bewerkingsprocessen. Dit dankt de frees aan de ongelijke verdeling van zijn snijkanten en de ongelijke spiraalhoek.

 

Extreem rustige loop

Daniel Rommel, WNT Productmanager: “Door deze speciale geometrie wordt voorkomen dat het gereedschap gaat slingeren en begint te vibreren.” Zelfs hoge induikhoeken tot 45° kunnen zonder de voeding te verlagen rustig lopend en proceszeker worden uitgevoerd en moeten slechts bij het boren licht worden gereduceerd. Ook bij het induiken tot 90° in schuine vlakken garandeert de frees een stabiel bewerkingsproces en maximale precisie.

Voordeel centreerpunt

Bij boren in een schuin vlak biedt het gepatenteerde 142° centreerpunt tussen de boorsnijkanten een doorslaggevend voordeel: hiermee is snel centreren zonder voorafgaand helicoïdaal frezen mogelijk. “Als gebruikers in een schuin vlak willen boren, moesten zij vroeger dit vlak helicoïdaal op 1xD frezen, zodat de boor vervolgens zijdelings kon worden geleid. Deze bewerking hoeft men dankzij het centreerpunt op de PCR UNI niet meer uit te voeren”, aldus Rommel. Het invoeren van het werkstuk volstaat om automatisch een centrering voor het aansluitende boorproces te genereren. “Dat maakt onze duik-frees bijzonder efficiënt.” Een test die WNT heeft uitgevoerd laat zien dat met de MonsterMill 100 boringen (Ø 10mm) in 8 minuten werden gemaakt, tegenover 25 minuten met de traditionele bewerkingsmethode.

 

De nieuwe frees van WNT is veelzijdig inzetbaar.

Proceszeker

De PCR heeft vier snijkanten ter beschikking waarmee niet alleen bij het boren hoge voeding en een snelle aanzetdiepte kunnen worden gerealiseerd. Hoge voeding per tand, tot 0,137 mm/omw is ook bij schuin induiken, sleuffrezen en zijdelings omtrekfrezen zonder probleem mogelijk. De proceszekerheid dankt de frees aan de speciale kerngeometrie. Deze is zo uitgevoerd dat bij het duiken en boren de spanen worden afgebroken en geen krulspanen kunnen ontstaan. Door de veilige afvoer via de spiraal-groeven is het risico op spaanophoping geëlimineerd, zodat een veilig proces is gegarandeerd.

 

 

Pin It on Pinterest