Doosan gaat voor dubbel op EMO

Doosan DMP 500/2SP

Doosan Machine Tools gaat voor dubbel op de komende EMO in Hannover. Een van de highlights bij de Koreaanse machinebouwer zal het Puma TW2600GL draaicentrum zijn met twee spindels en een snelle gantry loader. Doosan kiest bij het nieuwe bewerkingscentrum DMP 500/2SP eveneens voor dubbel. Deze machine heeft een dubbele freesspil en dubbele gereedschapwisselaar.

 

Doosan toont 22 machines op EMO stand

Liefst 22 machines toont Doosan Machine Tools dit jaar op de EMO 2017. Bijna eerlijk verdeeld tussen draaien (10) en frezen (12). Hoewel het thema productiviteit in bijna alle innovaties van Doosan doorklinkt, zijn er twee die qua aanpak eruit springen. Dat zijn de machines die voor verdubbeling van de productiviteit gaatn

 

Puma met dubbele spindels

Één van deze highlights is het twin spindle draaicentrum PUMA TW2600GL. Dit draaicentrum is uitgerust met dubbele, naast elkaar opgestelde spindels en een snelle gantryloader. De machine levert een extreem korte indexeringstijd van de turret, een minimale downtime en een zeer hoge productiviteit. De PUMA TW2600-serie biedt, met 18,5 kW vermogen op de spillen, standaard een zware verspaningscapaciteit. Ook vergeleken met het vorige model steekt de nieuwe versie er met kop en schouder bovenuit dankzij de doorontwikkeling van onder andere de gantry loader. De productiviteit gaat verder omhoog, aldus Doosan, door in de standaard uitvoering al spindels toe te passen die in andere machines slechts als optie beschikbaar zijn. Het maximale koppel van de standaard spil bedraagt 202 Nm (optie 400). Bekijk hieronder een video waarin Doosan het huidige en vorige model naast elkaar zet.

 

 

Dubbele freesspillen in bewerkingscentrum

Doosan zet het concept van dubbele spindels ook in, in haar nieuwe bewerkingscentrum DMP 500 / 2SP. Dit bewerkingscentrum heeft eveneens een dubbele gereedschapswisselaar. Daarmee biedt Doosan een freessysteem waarmee de productie ten opzichte van een bewerkingscentrum met een enkelvoudige spil, verdubbeld kan worden. Deze machine, ontworpen om kleine onderdelen in een hoog volume te bewerken, levert een hoge nauwkeurigheid, zelfs bij een spilsnelheid van 12.000 rpm. Beide spindels zijn direct gekoppelde spindels met een maximaal vermogen van 18,5 kW. Deze machine is onlangs gepresenteerd tijdens de huisshow. Bijzonder is de verstelbare W-as. Hierdoor blijft de lengte van de gereedschappen voor beide spindels altijd gelijk.

Doosan is op de EMO te vinden in hal 27 stand A20. Het team van Dormac CNC Solutions is er de hele week.

 

 

Hier klikken
Authors

Gerelateerde artikelen

Top