Made-in-Europe.nu

Handtmann ontwikkelt nieuwe zwenkkop voor HBZ CompactCell

Handtmann presenteert op de EMO een nieuwe zwenkkop, de Handtmann Milling Head. Deze wordt op de beurs voor het eerst live gedemonstreerd in combinatie met een HBZ CompactCell 200/100. De nieuwe kop verhoogt de dynamische eigenschappen van het 5-assig bewerkingscentrum.

 

Stijvere constructie voor méér dynamiek

De nieuwe zwenkkop (Gabelkopf principe) is in eigen huis ontwikkeld. Het is de eerste uit een nog uit te bouwen HMH reeks. Kenmerkende eigenschappen zijn volgens Handtmann de goede demping en stijfheid, de hoog dynamische direct aandrijvingen én een hydraulische klemming, die verstevigd is en niet langer afhankelijk is van lagers. Dit alles levert in het 5-assig frezen met name voordeel als er langere gereedschappen worden gebruikt, bij hoge toerentallen en snijsnelheden. De compacte zwenkkop draagt bij aan hogere prestaties van de freesmachine.

 

Vernieuwde CompactCell

De eerste 5-asser waarin Handtmann de kop inbouwt, is de HBZ CompactCell 200/100, voorzien van een palletwisselaar. Deze machine zelf is ook opnieuw onder handen genomen. Zo is het gereedschapmagazijn vergroot, beschikt de machine thans over een grotere werkruimte én zijn de dempende eigenschappen geoptimaliseerd. Ook de ergonomie en de temperatuurcompensatie zijn onder handen genomen.

De live demonstraties vinden op de EMO plaats in hal 12 stand C74

In Nederland wordt Handtmann vertegenwoordigd door Dymato 

 

Pin It on Pinterest