De LWV zet in november een maand lang de schijnwerpers op de Limburgse maakindustrie. Daarmee wil de werkgeversvereniging het belang van deze snel groeiende sector voor de provincie onderstrepen. Afgelopen jaar groeide het aantal maakbedrijven in Limburg namelijk met 20%. November is daarom de maand van de maakindustrie.

 

LWV organiseert maand van de maakindustrie

De maakindustrie in Limburg zit in de lift. En in het eerste kwartaal van dit jaar boekten de bedrijven gemiddeld een omzetstijging van 10%. In de Nederlandse hightech maakindustrie neemt Limburg inmiddels de 2e plek in, na Brainport regio.

 

Infosessies

De week van de maakindustrie start 31 oktober met een harde maar ook wel realistische sessie: wat kun je leren van een faillissement? Op 13 en 14 november vinden er meer toekomstgerichte activiteiten plaats. De 13e is er voor leden van de Samenwerkende Industrieterreinen Maastricht een infosessie over het thema van manufacturing naar creative industry. Hierin komt onder meer het onderwerp 3D printen aan bod. De dag erna vindt het event Slimmer Produceren plaats in Villa Flora in Venlo. Deze dag staat in het teken van smart industry. Jan Aalberts is een van de keynote sprekers. Jeroen Rondeel, directeur van engineeringbureau Blue Engineering & Blue Workx is de tweede keynotespreker. Volgens hem hebben maakbedrijven geen keuze: innovate or die. Duurzaam onderscheiden in de maakindustrie lukt alleen als je snelheid in innovatie brengt en met een start-up achtige mentaliteit de snel veranderende wereld tegemoet treedt.

 

Océ, MIFA en WP Haton delen kennis

Aansluitend zijn er break-out sessies. Hierin delen grotere Limburgse maakbedrijven hun kennis. Tjebbe Smit, senior vice president manufacturing machines bij Océ spreekt over verbeteringen in de productie. René van Rijn van WP Haton doet uit de zoeken hoe een machinefabrikant zichzelf getransformeerd heeft in een dienstenleverancier. En tot slot laat MIFA zien hoe je met behulp van innovatie en robotisering medewerkers optimaal en duurzaam inzet.

De maand van de maakindustrie wordt afgesloten met een open dag van een groot aantal maakbedrijven uit de regio Venlo opp 26 november. Ze richten zich hiermee zowel op hun directe omgeving als op de jeugd om deze enthousiast te maken over het werken in de maakindustrie.

Meer informatie over het event vind je hier.