Made-in-Europe.nu

Schunk Profinet grijper en 24V elektrisch nulpuntspansysteem

Schunk trekt op de EMO 2017 alle registers open als het om Industrie 4.0 gaat. De Schunk EGL Profinet grijper en ’s werelds eerste 24V nulpunspansysteem Vero-S NSE-E zijn twee highlights. De grijper beslist autonoom, zonder externe sensoren, of een fout product uit het proces verwijderd moet worden. Het 24V nulpuntspansysteem is volledig vloeistofvrij. Het is ’s werelds eerste volledig elektrisch nulpuntspansysteem.

 

Schunk wil positie dichtbij het werkstuk uitbuiten in smart industry tijdperk

 

Digitalisering, méér mechatrionica, automatisering, de samenwerking tussen mensen en robots en de connectiviteit vragen een heel andere denkwijze over industriële productie, zegt Markus Klaiber, CTO bij Schunk. Met grijpers en opspanmiddelen zit Schunk heel dicht bij het werkstuk. Die positie gaat het bedrijf benutten om gedetailleerde procesdata te verzamelen, te bewaken en zelfs naar cloudplatformen te sturen.

 

Schunk lanceert ’s werelds eerste elektrisch 24V nulpuntspansysteem dat volledig vloeistofvrij is. 

 

Autonoom werkende cel

Op de EMO 2017 in Hannover toont Schunk hoe het Industrie 4.0 productportfolio systematisch verder wordt uitgebouwd. Het highlight wordt een productiecel. In deze cel wordt een Schunk EGL Profinet grijper, die zowel qua kracht als positie gestuurd wordt, ingezet om volledig autonoom scenario’s uit te voeren. De grijper herkent zonder externe sensoren een fout werkstuk. Vervolgens wordt autonoom beslist of het werkstuk uit het proces moet of niet. De informatie wordt continu uitgewisseld met de besturing van de hele cel, met andere systemen die aan de cel gekoppeld zijn en zelfs met cloudgebaseerde analyse systemen. Verschillende processtappen worden real time bewaakt. De componenten van Schunk sturen real time de data door naar bovenliggende IT-systemen, zoals een ERP systeem of zelfs analayse software die in cloudplatformen draait.

 

Closest-to-part

Volgens Markus Klaiber staan er drie aspecten centraal: communicatie van alle componenten met bovenliggende systemen; transparantie op alle niveaus van machines tot en met bedrijfsvoering; en een flexibele reactie op zowel in- als externe factoren die kunnen veranderen. “Op alle drie de punten kan de inzet van zowel grijpers als opspanmiddelen van wezenlijke betekenis zijn. Ons doel is om de uitgesproken closest-to-part positie van onze modules maximaal uit te buiten.”

FOTO: De intelligente Schunk EGL Profinet grijper voert volautomatisch scenario’s uit, 

 

Pin It on Pinterest