Made-in-Europe.nu
Axile G8

Fabrikant Microcut lanceert nieuw machinemerk Axile

Buffalo Machinery, de fabrikant van Microcut CNC freesmachines, grijpt de EMO aan voor de Europese lancering van een nieuwe machinelijn. Deze nieuwe lijn, Axile, wordt hoger in de markt gepositioneerd. De machines die volledig Industrie 4.0 klaar zijn, worden als een nieuw merk in de markt gezet, met een volledig eigen branding. Axile wil hiermee de strijd aan gaan met de Europese concurrentie in dit segment.  

 

Taiwanese fabrikant wil wereldrol spelen in 5-asser markt

Microcut is een Taiwanees machinemerk dat vorig jaar door De Ridder naar de Benelux is gehaald. De eigenaar van de machinebouw groep heeft lange tijd in de VS gewerkt en wil met zijn bedrijf duidelijk hogerop. Dit jaar introduceert Buffalo Machinery Co Ltd daarom het nieuwe merk Axile. De Taiwanese machinebouwer wil niet alleen in Azië, maar in de hele wereld een van de belangrijke spelers worden in 5-assig bewerken. De nieuwe onderneming zegt nadrukkelijk met de Europese fabrikanten te willen concurreren. De lancering van het nieuwe merk Axile ziet men als de logische stap om deze ambitie waar te maken. Axile staat voor agile, flexibel, wendbaar.

 

5-assig hoge snelheid frezen

Zowel de 3- als 5-assige bewerkingscentra van Axile zijn ontwikkeld als machines voor hoge snelheid verspanen. Ze komen zowel in een gantry bouwwijze als een C-type machine naar Europa. De gantry uitvoering is de 5-assige versie, de Axile G6 en G8. De Axile V5 en V6 zijn de 3-assige versies. De 5-assige versie wordt gebouwd met zowel Siemens als Heidenhain besturing. De trunniontype draaizwenktafel in de machine is afkomstig van Kessler en heeft 3 torque motoren geïntegreerd. Het werkbereik van deze 5-asser is 670 bij 820 bij 600 mm (XYZ). De fabrikant zegt dat de geleiding voor de Z-as een heel nieuwe, eigen ontwikkeling is die voor meer stijfheid en nauwkeurigheid zorgt. Deze geleiding is gepatenteerd. De direct drive spindel van Kessler is er zowel in een 18.000 als 24.000 toeren versie (maximaal 35 kW vermogen). Qua gereedschappen zijn er veel opties, tot en met een gereedschapwisselaar voor 2 x 60 gereedschappen.

 

Axile
Een schematische voorstelling hoe Axile predictive maintenance realiseert. Dit gebeurt met het ART systeem.

 

Industrie 4.0 klaar

De machine komt in een Industrie 4.0 uitvoering, door Buffalo Smart Machining Technology genoemd. SMT bestaat uit een aantal modules, zoals AAC (axiale nauwkeurigheids controle), tool tip positioning control, monitoring van trillingen in de spindel (SVS), een module om het tijdspaanvolume automatisch te maximaliseren en ook vision technologie. Met deze laatste technologie controleert de machinefabrikant de kwalieit van de Z-geleidingen. Daarnaast spreekt Axile over ART technologie. Hiermee bedoelt de machinebouwer dat de kritische componenten voorzien worden van sensoren om realtime de conditie van de machine te monitoren. Deze data worden met cloudsoftware geanalyseerd. Axile belooft gebruikers te waarschuwen als de verwachte levensduur van een component lager is dan twee weken.

De Axile machines staan op de stand van Buffalo Machinery op de EMO (hal 27 stand A46

 

Pin It on Pinterest