Made-in-Europe.nu

Hyundai-Wia: nieuwe machines maar iTrol steelt de show

Hyundai-Wia toont komende week op de EMO 2017 13 machine, waaronder een aantal nieuwe zoals de draaifreescombinatie KM2600MTTS en de 5-assige bewerkingscentra XF2000 en XF6300 met Haidenhein besturing. De aandacht bij Hyundai-Wia gaat echter vooral uit naar de nieuwe iTrol+ besturing en het daaraan gekoppelde internet platform.

 

Digitalisering krijgt veel aandacht bij Koreaanse machinebouwer

iTrol + is de nieuwe generatie machinebesturing die Hyundai Wia in Korea heeft ontwikkeld, samen met Siemens. De Koreaanse machinebouwer zet hiermee vol in op Industrie 4.0. De basis voor iTrol+ is Sinumerik 840 d solutions line besturing. Hyundai Wia voegt er echter eigen zaken aan toe, zoals een virtueel toetsenbord en bij knoppen die de operator zelf kan programmeren. Met deze quick function knoppen kan de CNC operator direct specifieke functies oproepen die hij veel gebruikt.

 

Ook apps voor de machines

Hyundai Wia introduceert in de nieuwe besturing ook voor het eerst apps. Hiermee zoekt men aansluiting bij de jonge generaties, die gewend is met apps te werken. Hyundai Wia denkt daarnaast dat het met de apps gemakkelijker wordt om de machine te bedienen. Zo kan de machine straks met een smartphone of tablet vanaf afstand gevolgd en bediend worden. Met remote CAM vraagt de operator een CAM programma op en kan direct de machine starten. In de nabije toekomst maakt Hyundai Wia ook de stap naar een appstore. Andere ontwikkelaars kunnen hun kennis dan via apps die ze aanbieden, delen.

 

Testfase met 160 machines

Een andere belangrijke functionaliteit die met de nieuwe besturing beschikbaar komt, is het monitoren van de machines. Hyundai Machine Monitoring System (HW-MMS) wordt momenteel in Korea in de eigen fabrieken van Hyundai en Kia getest. Onderdeel is het doen van voorspellend onderhoud, om zo de onverwachte productiestilstand door storingen tegen te gaan.

 

Nieuwe machines

Uiteraard toont de fabrikant ook nieuwe machines. Op de EMO staan liefst 6 draaimachines, 6 verticale bewerkingscentra en 1 horizontaal bewerkingscentrum.
De medewerkers van Dymato zijn de hele week op de EMO aanwezig.

 

Pin It on Pinterest