Made-in-Europe.nu

RFA toont flexibiliteit robot laadsysteem

RFA Rijlaarsdam Factory Automation heeft de afgelopen maanden meerdere CNC bewerkingscentra geautomatiseerd. De verschillende robotsystemen zijn geïnstalleerd bij een Doosan Puma 2600, een Mazak draaibank en twee slijpmachines. Elk robot laadsysteem is gebaseerd op het flexibele RFA-Raster robotsysteem, afgeschermd met lichtschermen om de robotcellen toegankelijk te houden. Maar wel aangepast aan de specifieke productie-eisen. 

 

Standaard oplossing eenvoudig aan te passen aan specifieke productie-eisen

 

Doosan Puma

De broers René en Alfons Van der Vegt van Van der Vegt Fijnmetaal hebben een Doosan Puma 2600 geautomatiseerd. De robot heeft een hefvermogen van 80 kilogram, waardoor de zwaardere werkstukken probleemloos in- en uit de machine worden geladen. De Kawasaki RS080NFE02 robot beschikt daarnaast over een een flink bereik met een diameter van 4.200 mm. Ondanks de grotere robot is de machine vrij toegankelijk voor de operator doordat de robot onder een hoek geplaatst is. Naast de aanvoer op een werkstuktafel met raster worden gezaagde delen direct door middel van een magneetgrijper aan de robot van euro pallet genomen. De operator hoeft deze dus niet meer handmatig op te pakken. Producten die klaar zijn, zet de robot op een tweede euro pallet.

 

De RFA robot bij de Doosan Puma van Van der Vegt Fijnmetaal. 

 

Mazak draaimachine

Bij Nieuwstraten Metaalbewerking wordt sinds kort een nieuwe Mazak CNC draaimachine door de robot beladen. Peter Schulte van Nieuwstraten heeft voor de RFA Robotloader met het RFA-Raster systeem gekozen vanwege onder andere de korte levertijd en de mogelijkheid de robotcel uit te breiden met een grote, verrijdbare pallet voor de aanvoer van werkstukken. Hierdoor is de autonomie groot. Een Kawasaki RS020NFE91 robot is op een RFA-Raster console opgebouwd. De werkstukken kunnen op drie verschillende manieren aangevoerd worden: via de verrijdbare pallet, een rastertafel en een dubbele rolstelling voor assen. De cel wordt bestuurd via de bijbehorende RFA-Raster software. De operators kunnen via de afbeeldingen de instellingen wijzigen.

 

Nieuwstraten Metaalbewerking kan op 3 manieren materiaal toevoeren aan de nieuwe Mazak draamachine. 

 

Slijpmachines beladen

Tebra Messenindustrie heeft geïnvesteerd in de twee robot van RFA, nu een Kawasaki RS020NEE91 robot opgebouwd bij twee slijpmachines. De robot staat tussen beide slijpmachines in en kan beide be- en ontladen. Rondmessen worden automatisch in slijpmachines geladen. De robot kan een grote range aan diameters door middel van vacuümgrijpers hanteren. Door een lasergestuurde diktemeting wordt er op een dubbele plaat gecontroleerd. Met behulp van de RFA-ProductionManager worden de aantallen, afmetingen van de werkstukken en grijpers eenvoudig op een tablet-PC ingesteld

 

Bij Tebra Messenindustrie belaadt de robot twee slijpmachines. 

 

Open lay-out

De open lay-out van de RFA robotcellen, met lichtschermen volgens de CE normen afgeschermd, bieden gebruikers de nodige flexibiliteit. Daarnaast heeft RFA het concept zodanig opgebouwd dat elke cel aangepast kan worden aan de specifieke productie-eisen van een opdrachtgever.

 

Pin It on Pinterest