Made-in-Europe.nu
WiBu

WiBu-Systems en Axoom: licentie- en databeveiliging voor digital manufacturing

WiBu-Systems toont komende week op de EMO een toepassing van de CodeMeter voor het beveiligen van productiedata in het Industrie 4.0 tijdperk. Dat gebeurt samen met Trumpf IoT -onderneming Axoom. De toepassing wordt getoond aan de hand van een op maat gemaakt product dat de consument bestelt en waarvan de data slechts éénmalig in de productie gebruikt kunnen worden.

 

CodeMeter automatiseert data- en licentiebeheer

Klik hier voor gratis toegangskaarten voor de EMO

Stel je bedenkt een recept voor een bijzonder drankje. Op het moment dat de klant het drankje bestelt, wordt het recept via de CodeMeter van WiBu-Systems versleuteld verstuurd naar de drankautomaat. Deze produceert het drankje volgens het recept. Het versturen van de data en de licentie om het drankje te mogen maken, verloopt via het Axoom internet platform. Via de CodeMeter License Central op het platform, wordt het volledige proces van aanmaken, leveren en beheren van softwarelicenties geautomatiseerd.

 

 

Beveiligingstechnologie

De CodeMeter is een door WiBu ontwikkelde beveiligingstechnologie voor data en licenties. Rüdiger Kügler, vice president Verkoop- en Veiligheidsexpert bij Wibu-Systems zegt: “Rekenkracht, cloudopslag en beveiligingstechnologieën hebben het vermogen en prijspunt bereikt om onze wereld te transformeren. We kunnen nu een breed scala aan geautomatiseerde, digitale en op maat gemaakte diensten gaan aanbieden. De volgende stap die we moeten zetten, is het uitbreiden van onze verbeeldingskracht.”

 

Data gedreven businessmodellen

Bij Axoom en WiBu-Systems ziet men deze technologie als een van de bouwstenen voor nieuwe businessmodellen in het digitale tijdperk van intelligente fabrieken en apparaten. Met intelligente productie kunnen bedrijven nieuwe inkomstenbronnen aanboren. Stephan Fischer, hoofd Digital Business Solutions bij Trumpf en CEO van Axoom, voegt hieraan toe: “Samen met Axoom en Wibu-Systems genereren we nieuwe synergiën die naadloze en veilige verbindingen creëren tussen machines, software en industriële processen om te voldoen aan de vereisten van data-gedreven businessmodellen.”

De presentatie van de technologie vindt plaats in de Industrie 4.0 area in hal 25 van de EMO. Wibu-Systems geeft op 20 september om 11.30 uur een presentatie.

 

Pin It on Pinterest