Hedelius T9 primeur op jubileum huisshow

Hedelius viert deze week het 50-jarig bestaan. Amper een maand na de EMO, waar Hedelius al groter dan ooit uitpakte, introduceert de machinebouwer een aantal innovaties tijdens de jubileum huisshow. Naar boven wordt de Tiltenta lijn uitgebreid met een Hedelius T9. En de Acuralijn wordt uitgebreid met een 65 EL, voorbereid voor automatisering. 

 

Live demonstraties tijdens jubileum open huis

Al voorafgaand aan de EMO heeft Hedelius aangekondigd op de huisshow de nieuwe T9 te lanceren. Dit is de grotere versie van de T7, die tot nog toe het programma naar boven afrondde De nieuwe T9 doet er nog een schepje bovenop met een werkbereik van 2600 bij 900 bij 900 mm. De machine wordt 19 en 20 oktober live gedemonstreerd tijdens het jubileum open huis in Meppen.

 

Een korte video-impressie van de machines die Hedelius op de EMO toonde.

Acura 65 in smartindustry tijdperk

Op de EMO toonde Hedelius ook de Acura 65, die onder spaan werd gedemonstreerd. De machinebouwer demonstreerde op deze populaire 5-asser onder andere high feed en high speed frezen. Ook het schroefdraadfrezen werd gedemonstreerd. Het 5-assig bewerkingscentrum stond niet alleen op de Hedelius stand. Ook bij Siemens was er een exemplaar te vinden. Siemens toonde de Acura 65 als onderdeel van het digitaliseringsconcept. Dat gold eigenlijk ook voor Heidenhain. De Duitse besturingsproducent liet de Acura 65 op de VDW stand Industrie 4.0 area zien. Met de optie Connected Machining liet Heidenhain ziet hoe de digitalisering van de productie in een CNC bedrijf er kan uit gaan zien. In Meppen toont Hedelius deze week de Acura 65 EL. In deze versie is de machine voorbereid voor automatisering, hetzij via een palletlader of een robot. Ook nulpuntspansystemen kunnen in deze uitvoering automatisch gewisseld worden.

 

Jubileum huisshow

De jubileum open huis van Hedelius vindt op 19 en 20 oktober plaats in Meppen. De fabrikant heeft hier afgelopen jaar een nieuw centraal magazijn geopend. Dit jaar is Hedelius gestart met de bouw van een nieuwe 1600 m2 grote productiehal.

Meer informatie: Promas

 

Hier klikken

Authors
Tags

Gerelateerde artikelen

Top