Made-in-Europe.nu
eMMA

Hexagon MI koopt eMMA software voor uitbreiding Q-DAS

Hexagon Manufacturing Intelligence heeft het softwareplatform eMMA Software Suites gekocht. Dit maakt vanaf nu deel uit van Q-DAS analysesoftware voor kwaliteitsdata. Hexagon zet hiermee opnieuw een stap richting de ambitie om op basis van meetdata productieprocessen aan te sturen. Op de EMO toonde het onlangs op dit vlak ook het nieuwe HxGN Smart Quality platform. Hierop kunnen bedrijven al hun eigen kwaliteitsdata én die van toeleveranciers in één omgeving verzamelen en bewerken.

 

HxGN Smart Quality internetplatform koppelt alle meetsystemen in supply chain

eMMA is een softwarepakket ontwikkeld door het Duitse Kronion. Het is software voor OEM’ers en hun toeleveranciers om meetdata van verschillende meetsystemen op de productievloer te verzamelen en te stroomlijnen met kwaliteit controle regels en analyses. Het pakket bevat native 3D functionaliteiten en kan geïntegreerd worden in PLM systemen. Met name bedrijven uit de automobielindustrie zijn frequent gebruiker van het pakket. Zij gebruiken het zowel in prototypebouw, de carrosserieafdeling, persafdelingen en meetkamers. Ook bedrijven in de scheepsbouw en andere discrete industrieën zetten het softwarepakket in, zowel in eigen productie als bij toeleveranciers om overal voortdurend met de actuele meetroutines te werken.

 

Internetplatform voor alle kwaliteitsdata

Hexagon integreert het ontwikkelteam van eMMA in dat van Q-DAS. Dit is de analysesoftware. De inbedding vergroot de mogelijkheden van het pas gelanceerde HxGN Smart Qaulity online platform. Hexagon heeft dit voor het eerst gedemonstreerd tijdens het jaarlijkse event HxGN Live in Las Vegas, op de EMO vond de marktintroductie plaats. Het nieuwe platform fungeert als een hub waarop bedrijven die over meerdere vestigingen opereren al hun kwaliteitsdata verzamelen, inzien en direct analyseren. Ook de data van hun toeleveranciers. Doordat het platform een open softwarestandaard gebruikt, kunnen uiteenlopende meetsystemen gekoppeld worden, ook van andere fabrikanten. De geïntegreerde software stelt QM medewerkers in staat om kwaliteitsmanagement naadloos te laten aansluiten op de dagelijkse operationele zaken in de onderneming.  HxGN Smart Quality is 100% compatible met alle software van Q-DAS.

HxGN

Op de EMO toonde Hexagon MI hoe diep het concern in de digitalisering van de processen in de maakindustrie zit, vanaf design met Vero software tot en met kwaliteitsanalyse. 

 

Inzicht in meetgegevens

“Maakbedrijven verzamelen grote hoeveelheden data in hun productie, maar het werkelijke inzicht vergaren op basis van deze data is een veel grotere uitdaging. HxGN Smart Qaulity is een oplossing om data te verzamelen, inclusief die van toeleveranciers”, zegt Benjamin Bickel, product manager. Operators werken hierdoor altijd met de meest recente routines voor hun kwaliteitscontroles. En QM managers krijgen bovendien inzicht in het werkelijke gebruik van de meetmachines om op basis daarvan investeringsbeslissingen beter te onderbouwen.

Hexagon heeft in Nederland een eigen vestiging 

 

 

Pin It on Pinterest