High Tech Softwarecluster vestigt zich op BIC

HTSC

De Brainport Industries Campus (BIC) gaat onderdak bieden aan het High Tech Software Cluster (HTSC). Hiermee haalt de nieuwe campus in Eindhoven de noodzakelijke software ontwikkeling in huis. Daarmee onderstreept Brainport Industries Campus het belang van software in de fabriek van de toekomst.

 

Vestiging op Brainport Industries Campus maakt belang van software zichtbaar

Het High Tech Software Cluster (HTSC) krijgt zo’n 400m2 bedrijfsruimte in de nieuwbouw op de campus, waarvan onlangs de bouw is gestart. Het cluster brengt hightech softwareontwikkelaars bij elkaar en helpt met zijn innovaties de regionale hightech bedrijven om zich wereldwijd te onderscheiden. In het nieuwe HTSC bezoekerscentrum kunnen bezoekers de nieuwe en vaak onbekende ontwikkelingen in het kader van Industrie 4.0 ervaren.

 

Software verstopt in machines

Joep Brouwers, waarnemend directeur van Brainport Development: “Wat veel mensen niet weten, is dat onze maakindustrie zo competitief is door de software die we ‘verstoppen’ in de ongelofelijk complexe machines. Dat is voor ons als Brainport Development de reden geweest om deze ‘software bedrijven’ te ondersteunen met het opzetten van clusterverband.” De bevestiging van het cluster met de officiële status van fieldlab illustreert volgens Brouwers hoezeer de regio het belang van software voor de Fabriek van de Toekomst erkent.

 

Zichtbaar maken

De softwarebedrijven zelf vinden vooral de nabijheid van alle belangrijke partijen én de zichtbaarheid van software ontwikkeling belangrijk. Wim Renders, clustermanager van het HTSC: ” We willen de bewustwording over de rol van software bij het ontwikkelen van machines vergroten. Dan helpt het om letterlijk zichtbaar te zijn en een plek te hebben waar mensen makkelijk naar binnen lopen.” De softwarebedrijven verwachten dat er nog meer samenwerking tussen de fieldlabs tot stand komt. Benno Beuting, lid van de HTSC stuurgroep: “Op deze plek kunnen we ontwikkelen, demonstreren, toetsen en integreren.”

Foto: van links naar rechts Benno Beuting (Cordis en lid stuurgroep), Helgo Rongen (Festa solutions), Jeroen de Bruijn (Festa Solutions en lid stuurgroep), Wim Renders (Brainport Development), Joep Brouwers (Brainport Development), Niels Dusee (SDK Vastgoed), Gard Stals (SDK Vastgoed), Niels Langenhuizen (SDK Vastgoed), Ad van Dongen (ICT Automatisering en lid stuurgroep), Robert Howe (Verum en lid stuurgroep) en Jorick Huizinga (Unit040).

 

Authors

Gerelateerde artikelen

Top