Made-in-Europe.nu
WFL M30 Millturn

Instap WFL M30 Millturn mikt op machinefabrieken

De Oostenrijkse machinebouwer WFL laat zien wat het resultaat is als je CNC machines in een standaard configuratie gaat bouwen. En als je de optielijst beperkt. De nieuwe M30 Millturn blijft een echte WFL multitasking machine: draaien, boren en frezen. Maar wel met een prijskaartje dat de technologie voor een bredere doelgroep bereikbaar maakt. En dat merkt de machinebouwer aan de respons, liet men op de EMO weten. Met dit instapmodel begeeft men zich in andere markten.

 

WFL draai-boor-freescentrum voor minder dan 5 ton

De vraag naar de kleine WFL machine is namelijk groot. Met een prijs van minder dan € 500.000 euro is de M30-Millturn (AANPASSING: zonder tegenspil, de M30-G versie is duurder) een instapmodel, afgeleid van de iets grotere M35. Maar wel een typische WFL machine als het om stabiliteit en productiviteit gaat, laat de Oostenrijkse fabrikant weten. Het kostenvoordeel dat aan de klant wordt doorgegeven, ontstaat vooral doordat de nieuwe machine seriematig gebouwd wordt. De andere machines worden veelal op klantwens geconfigureerd. Een bijkomend voordeel is dat de machines snel leverbaar zijn. Nu de productie op gang komt, rekent men op levertijden van hooguit enkele maanden.

 

Afgeleid van M35

De M30 Millturn is geschikt voor bewerkingslengtes tot 2000 mm en een werkstuk diameter tot 520 mm. Hoewel de machine is afgeleid van de M35, heeft WFL op een aantal punten nog verbeteringen weten aan te brengen. Zo is het venster dat zicht geeft op het werkstuk de helft groter. Ook de toegang tot de machine is verbeterd. De bril beschikt over een nieuwe, robuustere NC-aansturing. En de bewerkingsruimte van de machine wordt standaard gebouwd met duurzame LED-verlichting. De hoofspindel heeft een vermogen van 20 kW.

 

Makkelijker onderhoud

WFL heeft niet alleen bij configuratie gekeken hoe de prijs laag kan worden gehouden; datzelfde is ook gedaan bij de constructie vanuit het oogpunt van onderhoud. Zo kan de hydraulische unit uit de machine worden gehaald voor gemakkelijker onderhoud. Het koelaggregaat staat nu los van de machine en is niet langer geïntegreerd. Ook dit vergemakkelijkt het onderhoud en heeft dus invloed op de operationele kosten van de machine.

 

Doelgroep: jobbers en machinefabrieken

De machinebouwer mikt met deze machine duidelijk op een ander marktsegment dan tot nog toe. Naast nog relatief jonge bedrijven mikt men eveneens op jobbers en de machinefabrieken, die meer algemene toeleverdelen produceren. Door het compleet bewerken kunnen zij hun kostprijsniveau verder verlagen. “Voor ons is het belangrijk dat we een machine in ons portfolio hebben die tegen goede condities in een gewone kwaliteit beschikbaar is, zonder dat klanten hiervoor afhankelijk zijn van speciale opdrachten”, zegt Martin Kaukal, hoofd verkoop bij WFL. Anders gezegd: WFL begeeft zich op een markt waar tot nog toe andere partijen domineren.

WFL wordt in Nederland door Oude Reimer vertegenwoordigd

 

1 comment

Pin It on Pinterest