Made-in-Europe.nu
Pijnenburg Award

KMWE wint William Pijnenburg Award

KMWE wint de William Pijnenburg Award. Deze prijs staat voor de aandacht voor en investering in vakmensen. Susanne Evers van KMWE nam de Award in ontvangst uit handen van Manon Pijnenburg. “Dit is een mooie kroon op ons werk! Met z‘n allen zetten we ons in om de techniek bij de jeugd te promoten en het werpt bij KMWE al zijn vruchten af. We hopen dat andere bedrijven dit voorbeeld volgen, want samen staan we sterk, samen zijn we brainport!”

 

Voorbeeld van aandacht en investeren in jonge vakmnensen

De William Pijnenburg Award wordt toegekend door Brainport Industries College. KMWE is vanaf de start aangesloten bij het BI College en heeft als erkend leerbedrijf al jarenlang ervaring met opleiden van leerling- vakmensen in de metaalbewerking. Met de award, uitgereikt door de familie Pijnenburg, wordt het belang van investeren in de jonge generatie vakmensen onderstreept. Daarmee wordt opnieuw uitgedragen wat William Pijnenburg zijn hele leven lang heeft gedaan. De award heeft de vorm van het “infinity teken”, dat symbool staat voor de persoon William en voor het uitgangspunt van de William Pijnenburg Award. Hij was de vorig jaar overleden directeur-eigenaar van AAE in Helmond en was zijn leven lang een pleitbezorger van goed vakonderwijs voor de jeugd.

 

Alle ruimte om talenten te ontdekken

Volgens de jury krijgen leerlingen bij KMWE alle ruimte om te ontdekken waar hun talent het beste binnen het bedrijf tot uiting komt. Leerlingen zijn welkom over de gehele breedte en op alle opleidingsniveaus. KMWE leidt op in nauwe samenwerking met het onderwijs in de ‘off-the-jobroute’ met als doel de leerlingen breed op te leiden. Voor de leerlingen is er een aparte leerwerkplaats met begeleiding, waarin ze buiten de productie om de machines en producten beter leren kennen. Daarmee kan de leerling ook echt leerling zijn.

 

Actieve techniekpromotie

Het Eindhovense bedrijf stelt zich daarnaast actief op in techniek promotie. Dit wordt samen met medewerkers en (oud)leerlingen vormgegeven. Ook maakt men serieus werk van scholing en begeleiding van leerlingen met een indicatie. De andere genomineerden waren BLW Kunststoffen in Nuenen en Prodrive Technologies in Son.

 

Pin It on Pinterest