Made-in-Europe.nu

TDK: afbramen en reinigen op Deburring 2017

De Duitse machinebouwer TDK Maschinenbau presenteert deze week op de speciale vakbeurs Deburring 2017, voor afbramen, het Pinflow Pulsar 1200 polijst- en afbraamsysteem voor. Deze machine werd speciaal ontwikkeld voor hetreinigen en afbramen van complexe werkstukken.

 

De naam Pinflow zegt eigenlijk al veel over de manier van nabewerken. Het afbraammedium, dat uit kleine straalkogels bestaat, wordt met behulp van de energie van trillingen en het eigen gewicht over de werkstukken gerold. Hierdoor kan men ook moeilijk bereikbare plaatsen in het werkstuk nabewerken. Toepassingen van het Pinflow systeem zijn onder andere te vinden in de gietindustrie en de machinebouw. Door de kracht van het straalmedium wordt het oppervlak niet alleen gladder maar ook verder verdicht. Behalve grijs gietijzer kan het proces ook gebruikt worden voor staal, aluminium, messing en brons.TDK Maschinenbau werkt al sinds 2000 aan de ontwikkeling van de Pinflow afbraamtechnologie. Door de modulaire opbouw van het systeem, kan de machine in een complete bewerkingslijn worden geïntegreerd.

Deburring 2017 vindt deze week van 10 tot en met 12 oktober plaats in de Messe Karlsruhe. Er nemen zo’n 150 exposanten aan deel.

FOTO: TDK Maschinenbau

 

Pin It on Pinterest