Made-in-Europe.nu

Batchforce maakt oversteek naar de VS

Batchforce presenteert zich komende week op CES in Las Vegas. Het online platform voor CNC componenten is een van start-ups in het Holland Tech Square Paviljoen op de Amerikaanse innovatiebeurs. Alles bij elkaar nemen er meer dan 4000 exposanten deel aan het event.

 

Een van de Nederlandse start-ups op CES 2018 in Las Vegas

Met liefst meer dan 50 Nederlandse start-ups is het Holland Start-up Pavilion op CES groter dan ooit. Voor Batchforce betekent de deelname de eerste intercontinentale beursdeelname. Mark Pluijmen, CEO, ziet in Las Vegas kansen voor het platform dat online uitbesteders van CNC frees- en draaidelen koppelt aan toeleveranciers en direct inzicht geeft in de beschikbare productiecapaciteit. “Wij zijn er om de maakindustrie toegankelijker te maken. Ook voor partijen die niet volledig in de maakindustrie zitten. En die partijen kunnen ook de jonge bedrijven zijn die op CES staan.” Met name in de ontwikkelingsfase van een product speelt inzicht in beschikbare productiecapaciteit een rol om doorlooptijden te verkorten.

 

Ook B2B op CES

CES heeft zich ontwikkeld van een beurs voor consumentenelektronica tot een evenement waarop alles draait om technologische innovaties. Start-ups en steeds vaker ook bekende OEM’ers presenteren hier hun innovaties waarmee ze komende jaren de markt opgaan. “Ten dele is CES ook een B2B beurs. Dat moet je niet onderschatten”, zegt Mark Pluijmen. Die kant is juist voor Batchforce de reden om mee te doen. Start-ups krijgen in hun ontwikkeling vaak te maken met het uitbestedingsvraagstuk. Met name voor prototypes en kleine series. Precies daar kan Batchforce ze met het online platform bij ondersteunen, denkt Mark Pluijmen.

 

America First?

Daarnaast hoopt hij komende week in contact te komen met Amerikaanse bedrijven die activiteiten in Europa willen starten of voor Europese markten een deel van de productie hier willen uitbesteden, om dichterbij de markt te zitten. “America First zal dit keer wel zwaar wegen, maar wij zijn toch benieuwd hoe potentiele klanten tegenover ons concept staan. Daarnaast is CES zeer internationaal. Elk land heeft er zijn paviljoen.” Dat biedt de Nederlandse start-up de kans om in contact te komen met bedrijven uit andere landen die plannen hebben in Europa. “Maakbedrijven in onze achterban kunnen de capaciteit ook inzetten voor niet Europese bedrijven.”

 

Batchforce kan voor de start-ups op CES een rol spelen door ze online toegang te bieden tot de maakindustrie.

 

Gestage groei aantal orders

Batchforce heeft het afgelopen jaar, waarin het platform live is gegaan, goed afgesloten. “We zien vooral dat klanten die een order plaatsen, terug komen”, zegt Mark Pluijmen. “Dat toont aan dat ze ons geen one day oplossing vinden.” Daarnaast ziet hij dat de activiteiten steeds internationaler worden. “We hebben al orders van Belgische klanten ondergebracht bij Duitse toeleveranciers. Zo zie je dat Batchforce op kleine schaal drie regionale economieën aan elkaar koppelt.” Dit jaar ligt de focus behalve op marktverbreding eveneens op het verder verbeteren van het matchen van uitbesteder en toeleverancier. Daartoe gaat men nog meer doen met data-analyses.

Eind januari presenteert Batchforce zich op Nordtec in Hamburg. En in maart neemt Batchforce deel aan de ESEF in Utrecht. Batchforce is het eerste smart industry field lab in Limburg.

 

2 comments

Pin It on Pinterest