Bouten Vonkverspaning investeert in extra capaciteit voor de productie van kunststofspuitgietmatrijzen. Omdat de bestaande capaciteit tegen de grens aan liep, heeft eigenaar Peter Bouten besloten om de 13e Exeron zinkvonkmachine te kopen. Om precies te zijn: de Exeron EDM 312 voorzien van nieuwe digitale Exopuls+ generator.

 

Nieuwe order voor spuitgietmatrijzen goed voor een derde jaarcapaciteit

Een nieuwe grote order die Bouten Vonkverspaning heeft binnengehaald, zette de beschikbare capaciteit bij de matrijzenmaker onder druk. De nieuwe order legt namelijk beslag op een derde van de productiecapaciteit in een jaar. “Om capaciteitsrisico’s te vermijden en ook andere klanten snel te kunnen blijven bedienen, hebben we besloten het machinepark aan te vullen met een high-end zinkvonkmachine van Exeron”, aldus Peter Bouten over deze investering.

 

30 jaar ervaring met Duits merk

Bouten Vonkverspaning gebruikt al 30 jaar Exeron zinkvonkmachines voor de productie van zinkvonkapplicaties. “De kwaliteit van de machines en de stabiliteit van het vonkproces zijn daarbij steeds van doorslaggevende betekenis geweest. Daarnaast hebben we ook goede ervaringen met een snelle service vanuit Nord Rhein Westfalen en een competente, professionele ondersteuning vanuit de Exeronfabriek in Zuid Duitsland,” zegt Peter Bouten verder. De nieuwe machine is voorzien van de Exopuls+ generator in combinatie met de Multiform 30 besturing. Dit is de door Exeron zelf ontwikkelde generatorbesturing, waarmee de bediener het proces volledig zelf kan inrichten.

 

Artech Solutions

De machine is geleverd door Artech Solutions (artech@ziggo.nl), de vertegenwoordiging van Exeron in de Benelux. Artech Solutions levert niet alleen de draad- en zinkvonkmachines van het Duitse merk maar ook de hogesnelheid bewerkingscentra inclusief automatiseringsoplossingen.

In het Jaarboek Verspanen 2017 kun je een interview lezen met Udo Baur, productmanager EDM en HSC bij Exeron.