Made-in-Europe.nu
MNE 2018

Dirk Torfs: human capital aanjager groei industrie

War for talent. Dirk Torfs, CEO van Flanders Make, noemt dit de grootste uitdaging voor de industrie. “Kennis is cruciaal in de industrie. Human capital wordt meer dan ooit de aanjager van groei. Als mensen groeien, groeien bedrijven en komen er nieuwe ideeën en producten.”

Kopstukken Vlaamse industrie in Ideas Battle Arena op MNE 2018

Dirk Torfs is een van de kopstukken uit de Vlaamse industrie die op 7 en 8 november in de Ideas Battle Arena met elkaar én het publiek in discussie gaan over de toekomst van de maakindustrie in België. Ideas Battle Arena is een van de smaakmakers van het MNE 2018 netwerkevent in Kortrijk, de netwerkbeurs van de MTMS.

 

Ambitie tonen: terug 20% industrie-aandeel in BBP

Torfs gaat in Kortrijk onder meer een derde hub van Flanders Make aankondigen. Dat zal zich volledig gaan richten op de toekomstige assemblagetechnieken. Op deze derde locatie in West-Vlaanderen bundelt Flanders Make onderzoek, innovatiediensten en infrastructuur rond het thema productie-assemblage. Daarmee ondersteunt het de productiebedrijven die zichzelf en hun medewerkers meenemen in de digitale transformatie. “Deze digitale transformatie biedt de maakindustrie opportuniteiten”, zegt Dirk Torfs. Niet alleen voor de productiebedrijven, voor het hele land. Hij vindt dat de politiek ambitie moet tonen en weer terug moet willen naar een niveau van 20% van het BBP gerealiseerd door de industrie. Vanuit het nieuwe centrum in West-Vlaanderen kunnen bedrijven de digitale transformatie van hun productieomgevingen versnellen. Dat laat Vlaanderen doe om de productie in de regio te verankeren en te verbreden. “Van hieruit worden andere diensten aangesproken en beleverd . Dan komen er nieuwe jobs.”

Ook dit jaar gaan kopstukken uit de Vlaamse maakindustrie met elkaar in debat op MNE 2018.

Agoria Manufacturing 2020 Outlook

Dirk Torfs spreekt in Ideas Battle Arena op de tweede dag van MNE 2018, donderdag 8 februari. Die dag spreken verder ook Glenn Mathijssen, co-founder van Alberts, Peter Perremans van Melotte. Op de eerste dag, woensdag 7 november, wordt de Ideas Battle Arena afgesloten met een discussie over Manufacturing 2020 Outlook. Ook hieraan neemt Dirk Torfs deel. Andere panelleden zijn Marc Lambotte van Agoria, Bart Van der Schueren van Materialise, Bert Lauwers van KU Leuven, Luc Bovijn van Dana en Stefaan Boterberg, plant director Duracell Batteries.

 

POM Smart box: voorbeelden nieuwe technologie

Een andere smaakmaker van het netwerkevenement, waaraan dit jaar meer dan 100 bedrijven deelnemen, zijn Disruptival – The Conference en POM Smart Box. Disruptival is een initiatief van Exponential Academy. Sprekers zijn onder andere Christian Kromme, futurist, en Peter Torreele, directeur 3RT Labs en voormalig directeur van World Economic Forum. POM Smart Tech box is een presentatie van verschillende voorbeeld cases van Vlaamse toepassingen van nieuwe technologie. VIVES neemt het thema additive manufacturing voor haar rekening, Sirris doet hetzelfde met Human Centered Production, Howest met Augmented and Virtual Reality, KU Leuven pakt de Industrie 4.0 machine op en de universiteit van Gent presenteert het thema flexibele assemblage.

MNE 2018 vindt op 7 en 8 februari plaats in Kortrijk Xpo, beide dagen van 14.00 – 21.00 uur. Toegangs is gratis na voorregistratie.

 

Pin It on Pinterest