Made-in-Europe.nu
Amphos

Trumpf koopt fabrikant ultrakortepulslaser Amphos

Trumpf neemt Amphos over. Deze oorspronkelijke spin off van het Fraunhofer ILT in Aken ontwikkelt en produceert ultrakortepulslasers met een hoog uitgangsvermogen. Het hart van de Amphos laser is de InnoSlab technologie. Deze is door de oprichters van het bedrijf ontwikkeld binnen het Fraunhofer instituut ILT in Aken.

 

Amphos bouwt ultrakortepulslaser tot 20 kW piekvermogen

Ultrakortepulslasers ontsluiten heel nieuwe mogelijkheden in het bewerken van materialen, zoals halfgeleidermaterialen, glas, carbon etcetera. Ze worden dan ook deels ingezet voor de productie van elektronica-onderdelen zoals displays. Een van de andere toepassingen is het bewerken van koolstofvezel composieten (CFK’s) een materiaal dat in toenemende mate in de luchtvaart en ook automobielindustrie gebruikt wordt. In zo’n toepassing vervangt de laser de traditionele metaalboor en -frees. Afgezien van de snelle slijtage van deze gereedschappen bestaat het gevaar op delaminatie van het materiaal. Door met een ultrakorte pulslaser te werken, voorkomt men dit, terwijl de snijkanten zeer recht zijn

 

Leidende positie uitbouwen

“Met de InnoSlab technologie bouwen we de technologie leiderschap van Trumpf verder uit”, zegt Christian Schmitz, directeur Trumpf Lasertechnik. Amphos ontwikkelt ultrakorte pulslasers met een bereik van 200 tot 400 Watt. Voor wetenschappelijk onderzoek heeft men zelfs als een ultrakorte pulslaser gebouwd met een vermogen van 1,5 kW continu en 20 kW piekvermogen (bij een pulsduur van 500 femtoseconde).

Amphos is gevestigd in het Technologiepark Herzogenrath (bij Aken) en heeft eveneens vestigingen in Japan, Zuid Korea en de VS.

 

 

Pin It on Pinterest