Made-in-Europe.nu

InvoMilling concept verder verbreed

Sandvik Coromant heeft de functionaliteit van de InvoMilling-software verder uitgebreid. De nieuwste versie van deze CAD/CAM-oplossing voor snel en eenvoudig NC-programmeren biedt extra mogelijkheden voor de productie van tandwielen op universele vijfassige bewerkingscentra. Het is nu ook mogelijk visgraattandwielen op een 5-asser te maken.

 

Sandvik Coromant vergroot mogelijkheden tandwielen produceren op 5-assige bewerkingscentra

Naast de opties voor visgraat, dubbele spiraal (met en zonder tussenruimte) en rechte kegelwieldrijfwerken komt er ook nog een andere functie beschikbaar: flankcorrectie. Deze is van toepassing op het ondersnijden van het tandprofiel richting tandtop en het bol-leggen (crowning) in zowel de flank- en profielrichtingen, evenals op correcties van de spiraal- en drukhoek.

 

Invomilling

 

Ook gereedschappen verbeterd

Sandvik Coromant maakt met de InvoMilling software en de gereedschappen 5-assige bewerkingscentra geschikt voor flexibele tandwielproductie. Tandwielen en splines worden in kwaliteit 6 of beter gefreesd, wat gelijk is aan DIN 3962. De software neemt een groot deel van het programmeerwerk over. Nadat de vereiste tandwielgegevens zijn ingevoerd bepaalt de intuïtieve CAD/CAM-software de optimale bewerkingsstrategieën en genereert het een CNC-programma voor de productie van de verschillende tandwielprofielen. Voor de productie zet Sandvik Coromant vervolgens speciale gereedschappen in. Ook deze zijn op meerdere punten verbeterd. Aangepaste gereedschappen zijn eveneens opgenomen in de gereedschapsbibliotheek.

Volgens Jochen Sapparth, Product Manager InvoMilling CAD/CAM bij Sandvik Coromant vergroten deze ontwikkelingen de mogelijkheden om kleine en middelgrote series tandwielen te produceren op 5-assige bewerkingscentra.

 

Pin It on Pinterest