Made-in-Europe.nu

AAE bouwt smart industry fabriek in Helmond

AAE in Helmond verdrievoudigt de productie- en kantoorruimten. Komende maanden groeit de onderneming in Helmond van 10.000 m2 naar 30.000 m2. Hierdoor ontstaat er ruimte om Industrie 4.0 in de praktijk te brengen. Meerdere afdelingen gaan volledig over naar smart industry werkwijzen.

 

Verdrievoudiging van productieruimten

AAE heeft twee naast elkaar geleden panden vlakbij de huidige vestiging in Helmond gekocht. Dat biedt liefst 20.000 m2 extra vloeroppervlak op, nodig om de groeiambities te realiseren. En om een smart industry bedrijf te worden.

 

Industrie 4.0 in de praktijk

“Er wordt veel gepraat over termen als smart industry en het nieuwe produceren. Wij gaan het hier in Helmond daadwerkelijk in de praktijk brengen”, zegt directeur Frank Mulders. De volledige fabriek wordt conform Industrie 4.0 ingericht. Voor afdelingen als Key Technologies (waaronder verspaning en 3D metaalprinten), (cleanroom) assemblage en het magazijn biedt de uitbreiding de kans om de processen verder te optimaliseren. Alle faciliteiten voor een Industrie 4.0 productie worden er gerealiseerd. De kantoorruimte wordt een transparante ruimte in de fabriek. AAE investeert hiernaast in duurzame energievoorziening, onder andere door het plaatsen van zonnepanelen op het dak.

 

Groeiambities

Frank Mulders ziet de uitbreiding als een belangrijke stap om de groeiambities de komende jaren te realiseren. AAE wil in tien jaar tijd doorgroeien naar een jaaromzet van 200 miljoen euro en 600 medewerkers. De omzetgroei zal evenwichtig verdeeld zijn over de beide productgroepen, Hightech Production Automation en Mechatronische High Precision Assemblies.

FOTO: AAE is een van de eerste maakbedrijven in Nederland geweest die geïnvesteerd heeft in 3D metaalprinten.

 

Pin It on Pinterest