Betech Kunststoffen heeft de afgelopen tijd fors geïnvesteerd in extra verspaningscapaciteit. Onder andere door de komst van een 5-assig bewerkingscentrum van Haas, een UMC 750SS, is de productiecapaciteit bij de toeleverancier met 20% verhoogd. Ook de onbemande productie-uren zijn uitgebreid. Daarnaast staat er een nieuwe Hyundai Wia draaimachine met stafaanvoer.

 

Haas 3- en 5-asser; draaibank van Hyundai Wia

De vraag naar kunststof frees- en draaidelen is groot, laat toeleverancier Betech Kunststoffen in Groningen weten in de laatste nieuwsbrief. Om hier flexibel op te kunnen reageren, heeft het bedrijf meerdere investeringen gedaan. Zo zorgt de 5-assige Haas UMC 750SS, voorzien van robotbelading (Universal Robotics), voor extra capaciteit. Ook ’s nachts kan er worden gefreesd. Daarnaast is er een Haas VF2 gekocht, een 3-assig verticaal bewerkingscentrum.

 

Onbemand draaien

Daarnaast heeft de onderneming in extra draaicapaciteit geïnvesteerd. Zo staat er voor de productie van kunststof draaidelen een nieuwe Hyundai Wia L250Y draaimachine. Deze draaibank heeft dankzij de extra Y-as ook freescapaciteiten. Betech Kunststoffen kan met de automatische stafaanvoer op deze machine diameter tot 80 mm onbemand bewerken, met een maximale draailengte van 620 mm.

Deze investeringen verhogen niet alleen de productiecapaciteit maar hebben eveneens de mogelijkheden voor de toeleverancier gemoderniseerd.

FOTO: het nieuwe 5-assig bewerkingscentrum van Haas met robotbelading (foto Betech)