Made-in-Europe.nu
Chiron

Nieuwe Chiron FZ16 lijn highlight op Open Huis

Chiron presenteert tijdens het Open Huis een nieuwe machinelijn, de FZ16. Deze nieuwe generatie 5-assige bewerkingscentra wordt voorlopig naast de al bestaande FZ15 lijn geleverd. Op termijn zal de FZ15 uit het programma gaan.

 

Draaizwenktafel met een bereik van 550 mm diameter

Het jaarlijkse Open Huis van Chiron vindt dit jaar van 13 – 15 juni plaats. Motto is Performance meets Precision en dat toont de machinebouwer onder meer met 40 CNC machines. Dit zijn zowel demomachines onder spaan alsook specifieke projecten die momenteel voor klanten worden gebouwd.

 

Nieuwe portaalbouw machine

Het highlight wordt de nieuwe FZ16, een 5-assig bewerkingscentrum gebouwd volgens het gantry concept met langere geleidingen in de X- en Y-richting. Hierdoor wordt de freesspindel altijd ondersteund. In de basisuitvoering bouwt Chiron de nieuwe FZ16 met een kogelomloopspil, maar het concept is helemaal voorbereid op lineaire aandrijvingen voor toepassingen waarin het echt op seconden bewerkingstijd aankomt. Nauwkeurigheid en snelheid liggen in dit bewerkingscentrum opnieuw op een hoger niveau. Op het open huis wordt een versie getoond met draaizwenktafel met een bereik van 550 mm diameter met enkele freesspindel. De FZ16 is ook beschikbaar in een uitvoering met dubbele freesspindels. De eerste machines worden al enkele maanden getest, zowel bij Chiron zelf als bij enkele klanten.

 

3D printen: kans of bedreiging?

Elke dag zijn er naast de demonstraties van de machines ook presentaties over onder andere alternatieve koelsmeermiddelen voor de medtec industrie, bewerkingstechnologie voor nieuwe elektrische auto’s, intuïtieve besturingen voor CNC machines en dataopslag in de cloud. Op donderdag 14 juni is er eind van de dag een keynote lezing door Frederik Klöckner, technology manager bij KEX Knowledge Exchange in Aken. Hij houdt een presentatie onder de titel Is additive manufacturing een bedreiging of een kans?

Hier vind je het programma van het open huis, dat goed gecombineerd kan worden met het open huis bij Stama

Aanmelden kan via Oude Reimer 

 

Pin It on Pinterest