Made-in-Europe.nu

Online Renishaw AM Guide

Renishaw lanceert online een Guide to additive manufacturing. In deze AM Guide vinden zowel beginners als gevorderden informatie over hoe 3D metaalprinten op een goede manier in te zetten. Er is ook een sectie waarin Marc Saunders en Lucy Grainger van Renishaw voor de gevorderden diepe rop de materie ingaan.

 

Kennis over toepassen AM gedeeld via speciaal AM hub

3D metaalprinten kun je insteken op verschillende niveaus, waarbij het hoogste niveau bereikt wordt als je speciaal voor AM gaat ontwerpen. Dat zei Marc Saunders van Renishaw onlangs nog tijdens het 3D print congres op de TechniShow. “De toepassing wordt interessant als we onderdelen gaan samenvoegen, zodat we minder hoeven te assembleren. Dan neemt de waarde die je met additive manufacturing creëert toe”, aldus de directeur van Renishaw’s Global Solutions Centres.

 

Marc Saunders, AM expert bij Renishaw, was onlangs nog een van de sprekers op de TechniShow. Hij gaat nu AM kennis delen met de maakindustrie via de AM Guide.

 

Ontwerpregels voor AM

Ontwerpregels zijn nu een van de onderdelen van de online Guide to additive manufacturing die Renishaw lanceert. In deze online gids geven de experts van Renishaw tips hoe een ontwerp voor 3D metaalprinten kunt optimaliseren, zodat de voordelen van de technologie maximaal worden benut. Daarmee kan men de prestaties van de onderdelen verhogen, kosten van AM verlagen en fouten voorkomen. In de AM Guide vind je verder inhoudelijke artikelen van de Saunders en Grainger, die hierover ook bloggen op LinkedIn, video’s, case studies en opinie artikelen over additive manufacturing.

 

Wel of niet inzetten?

Met deze AM Guide wil Renishaw maakbedrijven en engineers ondersteuning in het zoeken naar een antwoord op de vraag of ze 3D metaalprinten nu wel of niet moeten inzetten en hoe dan, legt Robin Weston, marketing manager voor de AM productdivisie van Renishaw uit. “Investeren in AM kost tijd, mankracht en apparatuur. Wij willen de industrie leren de afweging te maken wanneer AM zinvol is en wanneer niet.” De online gids sluit aan op het netwerk van Global Solutions Centres waar Renishaw een complete AM workflow aanbiedt aan de industrie.

 

1 comment

Pin It on Pinterest