Made-in-Europe.nu

PTC zet volop in op Augmented Reality

PTC heeft op het LiveWorx18 event in Boston een aantal nieuwe initiatieven aangekondigd rond de toepassing van Augmented Reality (AR) in de industriële omgeving. Daarnaast bieden de AR softwareoplossingen van PTC per direct ondersteuning voor de smart glasses van Vuzix en Realwear. Het Amerikaanse softwarebedrijf is tevens lid geworden van het MIT Media Lab met als doel om disruptieve AR-toepassingen te ontwikkelen.

 

Nieuwe industriële AR initiatieven rond Vuforia aangekondigd op LiveWorkx18

Augmented Reality is een van de snelst groeiende segmenten van de technologiemarkt. “We zagen jaren geleden al welke voordelen Augmented Reality het bedrijfsleven te bieden had. Onze recente groei en haarscherpe focus op AR versterken niet alleen onze leiderschapspositie op dit terrein, maar stellen PTC ook in staat om bedrijven te helpen met het ontsluiten van het potentieel van AR binnen alle mogelijke omgevingen en toepassingsgebieden”, zegt Jim Heppelmann, de bestuursvoorzitter en CEO van PTC.

 

Disruptieve toepassingen op snijvlak disciplines

Deze toepassingen kunnen disruptief zijn. Precies om die reden heeft PTC zich aangesloten bij het MIT Media Lab. In dit onderzoekslaboratorium werken meerdere disciplines samen, vaak in onconventionele combinaties van onderzoeksgebieden, die op het eerste gezicht niks met elkaar te maken hebben. Juist op dat snijvlak ontstaan nieuwe toepassingen van AR. PTC heeft tijdens het event in Boston, de digitale transformatie conferentie, onder andere een AR toepassing gepresenteerd voor industriële onderhoudstoepassingen en voor AR-gebaseerde trainingen.

 

Notities komen tot leven met de inzet van Vuforia Chalk

De inzet van augmented reality voor onderhoudswerkzaamheden wordt kracht bijgezet met de introductie van Vuforia Chalk. Met deze app voor ondersteuning op afstand kunnen technische problemen sneller opgelost worden door technici in het veld te voorzien van de instructies en real-time advies. Vuforia Chalk combineert Augmented Reality-technologie met real-time video. Geavanceerde beeldtechnologie stelt gebruikers in staat om digitale notities te creëren die ze nauwkeurig op fysieke objecten kunnen ‘plakken’. Hiermee kunnen technici stap voor stap door een proces begeleid worden. De Vuforia Chalk-notities blijven op hun oorspronkelijke plek verankerd, zelfs als technici bewegen. De app Vuforia Chalk is per direct verkrijgbaar voor mobiele apparaten met iOS en Android.

 

Waypoint technologie in AR app

De tweede toepassing is mogelijk geworden doordat PTC onlangs Waypoint Labs heeft overgenomen. Dit is een startup die voortkomt uit het MIT Media Lab. De softwareoplossing van Waypoint is in staat om de real-time bewegingen van een persoon met een AR-headset te registreren door hem of haar zowel audiovisueel als driedimensionaal in de ruimte te volgen. Gebruikers van de software kunnen deze informatie vastleggen met een knowledge processing engine en die omzetten in elk gewenst formaat, zoals een interactieve website met foto’s en video’s, Word-documenten of interactieve AR-trainingen waarbij deelnemers een vergelijkbare headset dragen. Zo kunnen fabrikanten onderhoudshandleidingen en productdocumentatie samenstellen.

De augmented reality software van PTC draait onder de vlag van Vuforia in ThingWorx.

 

Pin It on Pinterest