Made-in-Europe.nu
RoboJob

RoboJob profiteert van groei AMB

RoboJob is een van de bedrijven die profiteren van de nieuwe beurshal die voor de AMB in Stuttgart beschikbaar is gekomen. Hierdoor kan RoboJob met een meer dan twee keer zo grote stand deelnemen aan de ondertussen vijfde grootste metaalbewerkingsbeurs in de wereld. Het wil dan ook uitpakken met automatisering voor de metaalbewerking.

 

Vlaamse automatiseerder winnaar Voka Award

Duitsland is de grootste afzetmarkt voor de robotlaadcellen van RoboJob. Automatisering neemt hier de laatste jaren een vlucht, mede ingegeven door de ontwikkelingen rond Industrie 4.0. RoboJob is daarom blij met de kans om fors groter uit te pakken op de AMB, waar dit jaar voor het eerst de nieuwe 153 meter lange Paul Horn hal in gebruik wordt genomen. De stand groeit doordat er meer ruimte beschikbaar is in Stuttgart van 36 naar 90 m2. “En dat opent perspectieven,” vindt Jelle De Roovere, verantwoordelijk voor de verkoop in Zuid-Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland. “De AMB is werkelijk een unieke beurs. Geen andere beurs levert ons zoveel nieuwe contacten en klanten op als hier in Stuttgart.”

 

Nieuwe oplossingen

RoboJob heeft bijna een jaar geleden het nieuwe automatiseringsconcept Tower gelanceerd, waarvan het eerste exemplaar is geleverd aan een Duitse klant. Met dit systeem kunnen werkstukken én opspanningen manloos gewisseld worden. Ook dit jaar belooft het bedrijf met een vernieuwing te komen op de AMB. “Als marktleider is het belangrijk om de lijnen van CNC-automatisering te blijven uittekenen. De markt kijkt naar ons als het gaat om nieuwe oplossingen en innovatieve concepten”, zegt De Roovere.

 

Voka Award voor RoboJob

Helmut De Roovere neemt de Voka Award in ontvangst.

Het Vlaamse bedrijf heeft overigens onlangs nog de Prijs Ondernemen 2018 in de wacht gesleept. Deze Voka Award wordt jaarlijks toegekend aan bedrijven om topondernemerschap in de kijker te zetten. RoboJob won dit jaar samen met Smet Group uit Dessel. Helmut De Roovere, ruim 10 jaar geleden een van de oprichters van RoboJob, ziet de prijs als een erkenning voor de ontwikkeling die de onderneming sindsdien heeft doorgemaakt. “Deze prijs is dan ook een mooie erkenning voor het harde werk dat dit fantastische team heeft geleverd.”

Je kunt méér lezen over het innovatieve Tower automatiseringsconcept in het Jaarboek Verspanen 2018.

 

 

Pin It on Pinterest