Made-in-Europe.nu
batchforce

Batchforce introduceert distributed manufacturing in V2 van inkoopplatform

Batchforce lanceert versie 2.0 van het online inkoopplatform voor CNC maakdelen. In de nieuwe release verloopt de hele workflow nog eenvoudiger en kunnen gebruikers gedistribueerd produceren. Orders kunnen namelijk worden gesplitst, zodat per onderdeel de beste productiepartner – lees prijs – kan worden gevonden. Distributed manufacturing wordt volgens Batchforce mede-oprichter Aron Kirschner de toekomst.

 

Uitbesteders kunnen digitaal hun eigen supply chain inrichten

Het Nederlandse platform Batchforce is nu ruim een jaar in de lucht. Met de nieuwe versie wil men het aanvragen van offertes, bestellen van onderdelen en opvolgen van orders nog gemakkelijker maken. Daarmee wil men het inkoopproces verder versnellen. Deze stap is gezet op basis van de ervaringen die de klanten tot nog toe hebben opgedaan. Orders bleken groter en complexer te zijn dan verwacht en daarom maakt men nu duidelijk onderscheid tussen aanvraag en order.

 

Software splitst automatisch CAD-file in losse onderdelen

Uitbesteders brengen een samengestelde order het liefst bij één partij onder. Maar, niet elke toeleverancier kan een optimale prijs voor alle onderdelen van een samenstelling afgeven. Batchforce automatiseert het inkoopproces bij meerdere partijen door met een zogenaamd distributed sourcing system te gaan werken. De kosten per onderdeel van verschillende toeleveranciers worden inzichtelijk gemaakt, inclusief levertijden en andere factoren die een rol spelen bij een beslissing over de uitbesteding. Batchforce V2 gaat daarbij zelfs zover dat de software automatisch een CAD-file splitst in de verschillende modellen waarvoor je de prijs wilt weten. De inkoper houdt echter één aanspreekpunt voor de order. Distributed sourcing is de eerste stap om tot een distributed network te komen. Een groot netwerk van toeleveranciers dat digitaal beheersbaar is.

 

Steeds meer distributed manufacturing

Aron Kirschner, co-founder en productiedirecteur bij Batchforce, schrijft in een blog dat het distributed manufacturing model mogelijkheden biedt om de supply chain opnieuw in te richting. “Het vertrouwen hebben van een kleine groep toeleveranciers heeft voor nu vaak nog de voorkeur, maar ik denk dat wanneer een steeds groter deel van de manufacturing wereld gaat digitaliseren, en er steeds meer voordelen zijn van distributed manufacturing. Dar wordt dan een stabielere, goedkopere en snellere oplossing voor veel productie vraagstukken.”

Lees ook het artikel over de digitale platformen in het Jaarboek Verspanen. Hierin wordt onder andere Mark Pluijmen van Batchforce geïnterviewd

 

Pin It on Pinterest