Made-in-Europe.nu
Boeing 767

Boeing investeert $ 5 miljoen in uitbreiding STEM-activiteiten in Europa

Boeing gaat nog eens 5 miljoen dollar investeren in uitbreiding van het Newton rooms concept in Europa. Daarmee wordt de aandacht voor STEM-vakken uitgebreid. Nederland heeft binnen dit programma de beschikking gekregen over een Mobile Newton Flight Academy. Hiermee gaat Boeing samen met de TU Delft en FIRST Scandinavia Nederlandse jongeren enthousiasmeren voor STEM-vakken (science, technology, engineering maths).

 

Nederland krijgt als eerste mobiele flight academy

De Amerikaanse vliegtuigbouwer heeft het initiatief bekend gemaakt op de internationale luchtvaartshow in het Britse Farnborough. Newton Rooms is een concept van het Scandinavische FIRST. De speciale klaslokalen zijn ingericht op ervaringsleren, om langs die weg jongeren enthousiast te maken voor de luchtvaartindustrie. “De bewezen aanpak van Newton Rooms helpt toekomstige innovators te overtuigen van een carrière in een van de STEM-vakken. Velen daarvan vind je bij Boeing”, zegt Dennis Muilenburg, president en CEO van Boeing, in een toelichting op het concept. De Benelux-landen worden eveneens genoemd in het rijtje landen waarin de activiteiten uitgebreid worden.

 

Jongeren enthousiast maken voor luchtvaartindustrie

Nederland is het eerste Europese land waar de Mobile Newton Flight Academy georganiseerd wordt. De eerste editie heeft eind mei op het terrein van de TU Delft plaatsgevonden. Het Mobile Flight Academy project bestaat uit vier eendaagse workshops voor scholieren van de basis- en middelbare school. Met behulp van de Mobile Newton Flight Academy willen Boeing, TU Delft en FIRST Scandinavia Nederlandse jongeren en hun docenten enthousiasmeren voor STEM-vakken (science, technology, engineering, maths) en laten ervaren hoe STEM-vakken in de praktijk niet alleen kennis vereisen, maar ook creativiteit, vaardigheid en teamwerk. Bij dit onderdeel gaat het met name om het ervaren wat vliegen met een Boeing betekent.

 

Andere activiteiten

Twee andere onderdelen van het concept zijn Boeing Newton Rooms, permanente leslokalen waarin ook aandacht aan het maakaspect van vliegtuigen met geavanceerde maaktechnologie wordt besteed. Het derde onderdeel dat Boeing gaat uitrollen voor basis- en middelbare scholen zijn de Boeing Pop-Up Newton Rooms.

 

Pin It on Pinterest