Made-in-Europe.nu
Brainport Industries Campus

Brainport Industries Campus loopt verder vol

Ook het Fieldlab Flexible Manufacturing vestigt zich op Brainport Industries Campus (BIC). In maart 2019 neemt het ontwikkellab voor flexibele productie de intrek op de nieuwe campus. “De komst van dit Fieldlab belichaamt precies waar de campus voor staat: samen werken aan een betere en nog efficiëntere maakindustrie in Nederland”, zegt Ferdinand Gremmen van SDK Vastgoed, de ontwikkelaar van BIC.

 

Fieldlab Flexible Manufacturing en FullFact ook naar Brainport Industries Campus

Het aantal partijen dat aankondigt de intrek te nemen op de Brainport Industries Campus groeit nu snel. Nadat KMWE al enkele jaren geleden als eerste aankondigde naar de campus te verhuizen, hebben zich ondertussen al zo’n 20 bedrijven en organisaties aangemeld.

 

20e huurder

Het Fieldlab Flexible Manufacturing is een innovatieprogramma van Brainport Industries. Binnen dit fieldlab werken Fontys, TU/e, Avans en TNO samen met veertien bedrijven aan oplossingen om met behulp van robots geautomatiseerd in kleine series te produceren. Snelle omsteltijden en lage omstelkosten zijn daarbij cruciaal. Het fieldlab is de 20e huurder op de campus en neemt zo’n 400 meter af in het Atrium. Hier komen proefopstellingen met productielijnen en robots te staan. Tot nog toe vinden alle activiteiten verspreid over het land plaats. Met de intrek in de nieuwe ruimte worden deze voor het eerst bijeengebracht op één plek. De provincie Noord-Brabant ondersteunt het fieldlab, evenals zes andere projecten van Brainport Industries.

 

Leverancier OEE-toolkit ook naar BIC

Ook FullFact verhuist volgend jaar september naar de nieuwe industriecampus aan de rand van Eindhoven. FullFact is een ontwikkelaar van sortware waarmee bedrijven de productiviteit van hun machinemark kunnen monitoren en vergroten. Daartoe levert het bedrijf uit Den Bosch een OEE toolit waarmee maakbedrijven de effectiviteit ban hun productiesystemen inzichtelijk maken. “Ik geloof in het concept van de campus. Hier komt een groot aantal innovators met focus op de maakindustrie samen. We verwachten dat deze samenwerkingsvorm voor veel exposure zorgt en bijdraagt aan de positionering van FullFact”, zegt Max Marinissen, directeur van FullFact.

 

Pin It on Pinterest