Made-in-Europe.nu
draadslijpen

United Grinding Group in handen van particuliere investeerders

Technologieconcern Körber heeft afscheid genomen van United Grinding Group, het bedrijf waarin een aantal grote merken uit de slijpwereld vertegenwoordigd zijn. De Zwitserse BZ Bank heeft een aparte investeerderspool opgericht dat het belang van Körber overneemt. Klanten van de bank kunnen nu in United Grinding investeren. Met deze stap wordt een overname door een Chinese partij voorkomen.

 

Körber verkoopt groep van acht fabrikanten van slijpmachines

 

Het Duitse Körber AG is het moederbedrijf van meer dan 140 productie-, service- en verkoopondernemingen wereldwijd in verschillende sectoren. Sinds enkele jaren is de strategie gericht op het versterken en uitbouwen van de positie in de digitalisering. Het investeert daartoe onder andere in bedrijven die zich bezighouden met logistieke systemen, automatiseringsoplossingen (oa MES systemen), farma en enkele andere sectoren.

 

Belangstelling uit andere hoek

Werktuigmachines passen blijkbaar niet meer in dit portfolio. Want Körber verkoopt United Grinding Group, waartoe merken zoals Studer, Blohm en Jung behoren.  Dat de slijpgroep te koop stond, was al langer bekend. Enkele maanden geleden berichtte het Duitse Handelsblatt nog over belangstelling van de China Jianyin Investment groep, dat meer dan 600 miljoen euro voor de Zwitsers-Duitse slijpgroep over zou hebben gehad. Ook Oerlikon zou in de race zijn geweest. Nu blijken dus vooral Zwitserse particuliere investeerders de nieuwe eigenaren van de groep te zijn geworden. “De BZ Bank is blij dat we onze klanten de kans kunnen bieden om in een internationale industriegroep met een sterke orderportefeuille te investeren”, zegt Martin Ebner, CEO van de BZ Bank.

 

Lange termijn investeerders

Volgens hem hebben de investeerders die meedoen een lange termijn doel voor ogen. Ze stellen een duurzame ontwikkeling van het resultaat en de financiële positie van United Grinding Group voorop. De bank heeft deze groep strategische investeerders samengebracht. Over de hoogte van het bedrag doet men verder geen mededelingen. Stephan Nell, CEO van de slijpgroep, zegt dat samen met de nieuwe eigenaren de internationale groei van de ondernemingen verder vorm gaat krijgen. Ook gaat men verder met investeren in zowel technologische als digitale innovaties van zowel de producten als de services.

 

United Grinding Group bestaat uit acht fabrikanten van slijpmachines: BLOHM, JUNG, MÄGERLE, STUDER, SCHAUDT, MIKROSA, WALTER en EWAG. In de Benelux worden deze vertegenwoordigd door De Ridder THO.

 

Pin It on Pinterest