Made-in-Europe.nu
M50 Millturn

WFL lanceert vernieuwde M50 Millturn

WFL toont op de AMB in Stuttgart de remake van de M50 Millturn. De Oostenrijkers hebben de machine volledig herontworpen om deze onder andere geschikt te maken voor grotere werkstukken. Tussen de centers past optioneel maximaal 6000 mm bij de nieuwe versie. De machine wordt tevens voor het eerst in het nieuwe design getoond.

 

M50 Millturn met tegenspil en tot 6000 mm tussen de centers

Het nieuwe design van het draaifreescentrum biedt de CNC-operator onder andere een beter zicht op de bewerking in de machine. Voor het eerst levert WFL bovendien een tegenspil op dit type. Samen met de optie van een extra gereedschaprevolver of een aanvullende bewerkingsunit, zorgt dit ervoor dat je met beide spindels parallelle bewerkingen kunt uitvoeren. Deze opties zijn beschikbaar op de versies met 1000 mm, 2000 mm, 3000 mm, 4500 mm en 6000 mm tussen de spindels. Op de beurs in Stuttgart demonstreert WFL de M50 Millturn / 30000 mm live, naast de kleinere M30-G Millturn. De kleinste uit de Millturn familie beschikt over een 20 kW sterke freesspindel.

 

De machine is nu voorzien van een tweede spil.

 

IMTS

De Oostenrijkse machinebouwer kiest hiermee voor de AMB als het platform voor de lancering van de vernieuwde M50 Millturn machine. Op de beurs in Chicago wordt de M120 Millturn met 3000 mm bewerkingsruimte gedemonstreerd.

In Nederland is Oude Reimer de vertegenwoordiger van WFL

 

Pin It on Pinterest