Made-in-Europe.nu
Xometry

Xometry neemt online platform MakeTime over, verdubbeling toeleveranciers

Xometry, het online platform voor het bestellen van maakdelen, neemt MakeTime over, een van de andere leidende platformen voor CNC freesdelen in de VS. Hierdoor groeit het netwerk van aangesloten productiebedrijven in één klap van 1100 naar meer dan 2300. Daarnaast trekt Xometry nogmaals $25 miljoen aan durfkapitaal aan.

 

Online platform voor de maakindustrie telt 2300 maakbedrijven, 10.000 klanten

In de online wereld geldt meer dan elders dat marktaandeel belangrijk is. Hoe groter, hoe meer kansen om door te groeien. De overname van het online platform voor maakdelen Xometry en concurrent MakeTime is voor de Amerikaanse markt dan ook belangrijk. En kan op termijn ook invloed hebben op de Europese spelers.

 

Verdubbeling aantal orders in 2018

Door het samengaan van Xometry en MakeTime ontstaat er een online platform waar meer dan 2300 maakbedrijven bij zijn aangesloten. Xometry bedient ondertussen zo’n 10.000 klanten in meerdere verticale marktsegmenten, waaronder de luchtvaarttoelevering, medische technologie en algemene industrie. In de eerste vijf maanden van dit jaar heeft het platform het aantal geboekte orders en de omzet meer dan verdubbeld ten opzichte van een jaar eerder. Xometry heeft onlangs een nieuwe versie van het offertesysteem gelanceerd, de Instant Quoting Engine. Het uploaden van CAD files is voldoende voor een offerte.

 

 

Leveranciers nestelen zich tussen Xometry en maakbedrijven

Dankzij de overname van MakeTime kan het platform nog een andere nieuwe feature toevoegen. MakeTime heeft namelijk al veel ervaring opgedaan met een Autodesk Fusion add-in waarmee direct vanuit de ontwerpsoftware prijzen kunnen worden opgevraagd. Het Shop Advantage programma is een ander aanbod dat Xometry direct heeft overgenomen en komende weken beschikbaar stelt aan alle maakbedrijven die zich aansluiten. Het Shop Advantage programma geeft maakbedrijven voordelen bij bepaalde preferred suppliers van zowel gereedschappen, hardware als andere diensten die een doorsnee verspanend bedrijf nodig heeft. Sandvik Coromant is een van de partijen die hier aan meedoen. Ook Dell doet mee, evenals een financiële partij, materialenleverancier en een logistieke dienstverlener.

 

Nieuw durfkapitaal: $63 miljoen geïnvesteerd in het platform

Xometry laat hiermee de ware disruptie van online platformen zien. Behalve dat het voor meer transparantie in de markt zorgt, biedt het grote spelers direct toegang tot het bestand aan maakbedrijven om daar gereedschappen en andere producten en diensten aan te leveren. Welke plannen het Amerikaanse platform verder heeft, zal komende tijd duidelijk worden. In elk geval heeft Foundry Group, een van de investeerders in MakeTime, het voortouw genomen in een nieuwe investeringsronde van in totaal $25 miljoen dollar aan vers durfkapitaal voor Xometry. Almaz Capital, BMW i Ventures, GE Ventures, Highland Capital Partners en Maryland Venture Fund nemen eveneens deel aan deze investeringsronde. Xometry heeft alles bij elkaar tot nog toe $63 miljoen opgehaald.

 

Pin It on Pinterest