Made-in-Europe.nu
Doosan DVF 5000

Doosan geeft visitekaartje voor compleet bewerken af op AMB

Doosan geeft op de AMB 2018 een visitekaartje af als het om compleet bewerken gaat. Op de beurs in Stuttgart toont de machinebouwer niet alleen de nieuwe Puma SMX3100ST, maar ook twee prototypes van 5-assige bewerkingscentra. Met de nieuwe Doosan DVF 5000 en 8000 zet Doosan een nieuwe stap op 5-assig compleet bewerken.

 

Prototypes 5-assers DVF 5000 en 8000 op de AMB; nieuwe Puma SMX3100ST

De Koreaanse machinebouwer noemt de Doosan DVF 5000 zelf de ‘next generation’ 5-assige bewerkingscentra. De machine maakt net als de grotere DVF 8000 deel uit van de nieuwe lijn multitaskingmachines voor onbemande productie. De DVF 5000 beschikt over een B- en C-as die aangedreven worden door een nieuwe type motor, voorzien van een speciale vertanding die slijtage voorkomt. Door de machineconstructie te optimaliseren en op cruciale plaatsen extra steunen te plaatsen, kan de machine beladen worden met werkstukken tot 400 kilo.

 

Klaar voor automatisch beladen

De nieuwe Doosan DVF 5000 is klaar voor onbemande productie. Dat blijkt onder andere uit de verbeterde filter voor de koelvloeistoftank, die voor een betere filtratie zorgt en uiteindelijk de afvoer van de spanen. Daarnaast is de machine voorzien van de mogelijkheid om met de kraan de werkstukken van bovenaf te laden. De DVF 8000 is uitgevoerd met een 12.000 rpm direct drive spindel, een 800 mm ø roterende tafel met directe aandrijving en is leverbaar met palletwisselsystemen en Fanuc, Siemens of Heidenhain besturing.

 

Doorontwikkeling SMX-multitaskingcentrum

Daarnaast laat Doosan in Stuttgart ook de nieuwe PUMA SMX3100ST zien, de doorontwikkeling van de al langer verkochte SMX-machine. Met een draailengte van 1.540 mm is dit het grootste draai-freescentrum dat Doosan momenteel bouwt. De maximale diameter van de werkstukken is 660 mm. Standaard heeft de SMX3100ST een draaibare freeskop op een B-as, linker en rechter spindel en een onderturret aan boord. Zowel de linker als de rechter spindel zijn in staat om de C-asbesturing met hoge nauwkeurigheid uit te voeren en verschillende bewerkingsfuncties, zoals draaien, frezen en gesynchroniseerd snijden met behulp van een enkele set-up met freesspindel uit te voeren.

 

De nieuwe PUMA SMX-machine biedt nog meer mogelijkheden als het om gecombineerde draai- freesbewerkingen gaat.

 

Compleet bewerken met dubbele turrets

Specifiek voor de bewerking van fijnmechanische onderdelen heeft Doosan de multi-turret draaimachine Doosan TT1800 series doorontwikkeld naar een versie met dubbele Y-as. Deze TT1300SYY heeft eveneens een linker en rechter spindel die onafhankelijk van elkaar kunnen worden ingezet en bewerkte onderdelen van elkaar over kunnen nemen. Dat biedt ongekende mogelijkheden voor zowel compleet bewerken als verdubbeling van de productie met één machine. Nieuw is dat bij de TT1300SYY, zowel de boven- als onderturret tijdens de bewerking in de Y-as kunnen bewegen.

Doosan toont op de AMB 2018 in totaal 9 machines, inclusief de beide prototypes. De medewerkers van Dormac CNC Solutions zijn tijdens de hele beurs (15-18 september) aanwezig op de stand van Doosan (hal 6 stand 71).

 

Pin It on Pinterest